Juice og smoothies

Opskrift: Solbærsaft

Opskrift: Solbærsaft | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg har fundet det perfekte spot. I parken altså. Under et træ, bag en busk. Lidt gemt væk. Der ligger jeg og læser bøger og lytter til podcasts. Nogle gange har jeg en banan med i tasken og iskaffe i termokanden. Andre ganger fylder jeg en flaske med hjemmelavet saftevand. Sidst havde jeg en flaske med den her solbærsaft med.

Jeg lytter til lidt forskelligt, når jeg ligger der. På P1 i Sverige findes et radioprogram om mad, hvor de nørder forskellige slags fødevarer. Den sidste uge har jeg både lyttet til 30 minutter om majs og 30 minutter om kartofler. Og så har jeg downloadet dokumentarer fra svenske P3 for at blive klogere. Indtil videre har jeg lyttet til 80 minutter om svensk miljøpolitik i 80:erne og halv anden time om Monica Lewinsky og Bill Clinton.

Jeg kan slet ikke holde den slags programmer ud, hvor to personer sidder og hyggesnakker med hinanden om alt muligt. I min optik bliver det næsten ikke værre end “Her går det godt” med Peter Falktoft og Esben Bjerre. Jeg forstår det ikke. Hvorfor vil man lytte til det?

En anden kategori podcast der keder mig er dem, hvor folk skal fortælle deres livshistorie. Hvor intervieweren spørger, hvordan deres barndom var, og de med stor indlevelse fortæller om et eller andet de oplevede, da de var fire år gamle. Gab! Nej, jeg foretrækker tørre fakta og nørdede gæster. Forskere som kan bruge 20 minutter på at detaljeret fortælle om kebabens historie eller hvorfor forskellige slags kartofler virker bedst i forskellige slags jordforhold.

Det næste jeg skal lytte til er 30 minutter om saftproduktion. Jeg fandt afsnittet for et par dage siden og tænker, det passer helt perfekt. Hjemmelavet saftevand i en flaske i tasken og saft-podcast i ørene. Jeg er SÅ klar til en dag mere i parken.

3 fif til solbærsaft
✔ Det er almindeligt at tilsætte atamon i saft, så den holder længere. Jeg hælder min saft på plastikflasker og fryser, og så tager jeg en flaske frem, når jeg skal drikke den. På den måde står den aldrig længere end et par uger i køleskabet, og jeg kan springe atamon over.
✔ Du kan sagtens skifte vaniljepuler ud med en halv vaniljestang.
✔ Du kan bruge samme opskrift med andre bær. Det smager også lækkert.

Opskrift: Solbærsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Solbærsaft | Frk. Kræsen Opskrift: Solbærsaft | Frk. Kræsen

Solbærsaft

Serves: 2 flasker
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 kg solbær
 • 8 dl vand
 • 1 nip vaniljepulver
 • 3 dl sukker

Instructions

1

Kom solbær, vand og vanilje i en gryde.

2

Lad koge på middelvarme i 10 minutter.

3

Si blandingen. Kom saften tilbage i gryden.

4

Kom sukker i og lad koge op, til alt sukkeret er smeltet. Fjern evt. skum på toppen.

5

Hæld op på skollede glas/flasker. Tilsæt evt. konserveringsmiddel, hvis saften ikke skal opbevares i fryseren.

Andre opskrifter på saftevand:
Ribssaft
Rabarbersaft
Hyldeblomstsaft

Måske er det her også noget for dig?

 • emma
  23. juli 2018 at 13:35

  Gud vad gott det ser ut!

  • Linn
   23. juli 2018 at 13:57

   Tack! Kul att du tycker det 🙂