Måltider/ Salat/ Vegetarisk

Opskrift: Pastasalat med halloumiost og hummus

Opskrift: Pastasalat med halloumiost og hummus | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Første gang, som jeg smagte halloumiost, var i København. Min svenske veninde havde lige flyttet til byen for at læse medicin, og jeg var på mit første besøg på hendes nye kollegie. Indtil da havde København i min verden mest bestået af Strøget og Nyhavn. På Nørrebro og hendes kollegiekøkken åbenbarede sig et helt nyt København.

Min venindes kollegie (som flere år senere også blev mit kollegie, da jeg flyttede til København) havde en stor tagterrasse. Det var sommer, og vi dækkede op med rosevin, kartoffelsalat, masser af grøntsager og grillet halloumiost. Det sidstnævnte havde min veninde præcis præsenteret mig for nede i en af grønthandlerne på Nørrebrogade. Jeg var solgt fra første bid.

Jeg er lige så vild med halloumiost nu, som jeg var den gang. Og jeg er bestemt ikke den eneste. Sidste sommer kunne svenske medier rapportere, at Sverige var det land i verden, der efter Grækkenland og Cypern spiser mest halloumiost.

Faktisk spiser man så meget halloumiost i Sverige, at producenterne udtalte til flere aviser og nyhedsudsendelser, at der snart ikke findes nok ost nede ved Middelhavet. Hvis det virkelig passer, ved jeg ikke. Men at svenskerne elsker osten, det forstår jeg til gengæld udmærket.

3 fif til pastasalat med halloumiost og hummus
✔ Vælg den slags pasta du bedst kan lide. Jeg plejer altid at købe Rummo-pasta, som er min favorit.
✔ Du kan købe hummus færdigt eller lave den selv. Her er min opskrift på hummus.
✔ Det kan være tricky at stege halloumiost helt perfekt. Jeg plejer at komme olien og halloumiosten i panden, inden jeg tænder for varmen. Hvis halloumiosten frigiver meget vand, så kan det være en god idé at hælde lidt fra. Ellers koger du osten i stedet for at stege den, hvilket ikke giver et lige så godt resultat.

Opskrift: Pastasalat med halloumiost og hummus | Frk. Kræsen Opskrift: Pastasalat med halloumiost og hummus | Frk. Kræsen Opskrift: Pastasalat med halloumiost og hummus | Frk. Kræsen Opskrift: Pastasalat med halloumiost og hummus | Frk. Kræsen

Pastasalat med halloumiost og hummus

Serves: 2 personer
Cooking Time: 40 minutter

Ingredients

 • 250 g pasta
 • 15 cherrytomater
 • 0,5 agurk
 • 10 radiser
 • 1 granatæble
 • 5 kviste mynte
 • 5 kviste persille
 • 1 skalotteløg
 • 1 citron
 • 0,5 tsk. salt
 • 1 nip peber
 • 1 avocado
 • 1 halloumiost
 • 1 tsk. olie
 • 2 dl hummus (her er min opskrift på hummus)

Instructions

1

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

2

Hak cherrytomater, agurk, radiser, løg, mynte og persille fint.

3

Bland med granatæblekerner i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.

4

Skær avocado i skiver.

5

Skær halloumiost i skiver.

6

Kom olie i en pande. Kom halloumiost i panden. Start panden, og steg osten på begge sider, til den bliver gylden.

7

Server pasta, salat, avocado og halloumiost med hummus.

Andre opskrifter på pastasalat:
Pastasalat med varmrøget laks og ærtehummus

Måske er det her også noget for dig?