Annonce/ Måltider

Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs

Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs Opskrift: Pandestegt kullerfilet med svampe, ærter og limesovs

Det er meget sjældent, når jeg går løs i køkkenet, at jeg bagefter tænker wow om resultatet på tallerken. Ja ja, det ser da godt nok ud. Men nogen wow-faktor er det tit kun mine kager der får.

Derfor var min aftensmad i går en glædelig overraskelse, og der var plads til flere wow. Jeg har startet et samarbejde med Skagenfood, og de næste mange fredage kommer der at stå en boks med frisk fisk, grøntsager og frugt uden for min dør. I fredags indeholdt den blandt andet kullerfilet, og M og jeg besluttede os for at give os i kast med opskriften der fulgte med.

Opskriften var, hvad jeg plejer at kalde en klassisk “et eller andet på et lager af et eller andet”-ret. Mere præcist stegt kullerfilet på et lager af svampe og friskbælgede ærter. Og så en limesovs til det. Det var da vi fulgt opskriften ind i mindste detalje, jeg havde bygget et torn af maden på tallerken og jeg tog første bid, som wow-effekten opstod. “Jeg vidste ikke, at jeg kunne lave så her god mad” sagte jeg til M og brugte derefter de første fem minutter af måltiden på at rose mig selv. Shit, det var godt! Og pænt. High five til mig!

Opskrift (3-4 personer)
600 g kullerfilet uden skind
1 dl fløde
1 stk skalotteløg
250 g svampe
2 dl vand og fiskebouillon
100 g friskbælgede ærter
1 lime
1 stk timiankvist
Olivenolie, salt og peber

Retten består af tre dele. Fisk, sovs og ærter og svampe. Start med fisken, gennem at salte den og sætte i køleskab i 30 minutter.

Gå derefter i gang med svamperne. Rens og hak dem og steg dem derefter i olie. Ned med de friskbælgede ærter og timian. Smag af med salt og peber.

Næste opgave er sovsen. Hak løg fint og steg i lidt olie. Rør i fløde og fiskebouillon. Lad koge til det er cirka halvdelen tilbage. Pres en lime og rør i saften og smag til med salt og peber. Brug en stavblender til at skumme sovsen op lige inden du skal spise.

Den sidste del er fisken. Steg den i en pande med olie. Byg op retten på tallerken, med svampe-ærte-blanding, fisk på toppen og sovs rundt omkring. Server et glas vin og nogle kartofler til, dæk pænt og forestil dig at du er på restaurant.

PS. Du kan prøve at have alle tre delene færdige på en gang. Det lykkedes ikke vi rigtigt med, men det smagte godt alligevel…

Opskrift: Skagenfood

Indlægget er lavet i samarbejde med Skagenfood.

Måske er det her også noget for dig?