Søde tilbehør

Opskrift: Hjemmelavet nutella

Opskrift: Hjemmelavet nutella | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet nutella | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet nutella | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet nutella | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet nutella | Frk. Kræsen Opskrift: Hjemmelavet nutella | Frk. Kræsen

Det er september. En måned, en sommer-fan som mig, altid har det en smule stramt med. På den ene side bliver jeg begejstret, når jeg finder lækkert efterårsgrønt uden for Torvehallerne. På den anden side er jeg hele tiden bange for, at det er årets sidste pakke hindbær eller ribs, jeg køber. Måske er de der ikke næste gang, jeg kommer forbi?

Nogle dage skinner solen. De dage forstår jeg, hvorfor der er nogle, der er vilde med september. Er med på alt det der med høj frisk luft, smukke farver og ny motivation. Men når det regner uden for mit vindue næste dag, synes jeg, september er starten på otte måneder i gråskala og med lidt for tykke striktrøjer.

Jeg prøver at udnytte hvert eneste solskinsminut, der er. Sidder på baggården og drikker kaffe. Cykler langsomt hjem fra arbejde. Trækker ud frokostpausen på kontorets tagterrasse, så længe jeg kan. Og så tager jeg M med ud på picnic.

Tidligere på ugen var en af de solstrålende septemberdage. Der fyldte jeg picnickurven med pandekager, hjemmelavet chokoladesmør og sommerens sidste bær. Her kommer choko-opskriften.

Hjemmelavet chokoladesmør

Serves: 1 glas
Cooking Time: 20 minutter

Ingredients

 • 100 g. hasselnødder
 • 1 spsk. kokosolie
 • 4 dadler
 • 1 nip kanel
 • 1 nip kardemomme
 • 1 nip havsalt
 • 100 g. chokolade
 • 0,75 dl. mandelmælk

Instructions

1

Rist nødderne i ovnen i 10 minutter ved 175 grader. Fjern skallerne. En god metode er at lægge nødderne i et håndklæde og gnub dem mod hinanden.

2

Blend nødderne. Blev ved indtil det bliver til en cremet masse. Bland i kokosolie, dadler, kanel og kardemomme.

3

Smelt chokoladen og rør i. Bland forsigtigt i mandelmælk. Hvis smørret skiller og olien flyder ud, så pisk med et piskeris, så det hænger sammen igen. Smag til med salt og opbevar i køleskabet.

 

Lækre ting at servere sammen med nutella:
American pancakes med chokolade og banan
Hjemmelavede vafler

Måske er det her også noget for dig?

 • Kirstine
  2. september 2016 at 19:10

  Jeg har lavet opskriften her til aften, og det smager altså virkelig godt! Glæder mig til at bruge det til vafler, boller osv!

 • Louise Friis Jensen
  7. oktober 2015 at 14:58

  Hvad er holdbarheden? Tænker om det kan stilles til opbevaring i et patentglas.

  • Linn
   8. oktober 2015 at 18:42

   Jeg ville sige en uge. Den burde nok kunne holde i to, men for at ikke lyve for dig, tør jeg kun sige en.

 • Maria Hoffbeck fra en verden af kunst
  6. september 2015 at 17:36

  Meget lækkert, god opskrift, den vil jeg prøve 🙂
  Og så gode og hyggelige billeder du har taget 🙂
  God aften.

  • Linn
   7. september 2015 at 8:32

   Tak! 🙂