Is/ Søde tilbehør

Opskrift: Hasselnøddesmør og hasselnøddeis

Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen Opskrift: Nøddesmør og hasselnøddeis | Frk. Kræsen

I starten af hvert år laver jeg en liste. En lille liste på retter jeg skal lave det kommende år – næsten som en slags mad-forsæt. Jeg har efterhånden gjort det nogle år, og jeg må desværre indrømme, at der næsten altid er en del fra sidste års liste, der må komme med igen, fordi jeg ikke nåede det.

I år har der blandt andet stået hjemmelavet pasta, forskellige slags tatar og nøddesmør på listen. Pastaen blev til virkelighed første gang i starten af sommeren, og nu starter jeg at blive ret rutineret (opskrift kommer!). Tataren… venter jeg med. Men det skal altså ske i efteråret! Og så er der nøddesmør. Den har fulgt med nogle år, for jeg har aldrig haft en blender, som jeg turdes bruge til det.

Men så! I starten af sommeren var Wilfa søde og forærede mig en ny blender, der kan så meget mere end den lille forsigtige, jeg har brugt de sidste par år. Endelig en med lidt power! Og med den ekstra power, forsvandt den sidste undskyldning for at ikke lave det der nøddesmør.

Da jeg havde lykkes med mit første glas nøddesmør, gik det op for mig, at jeg var lidt i tvivl om, hvad jeg skal bruge det til. Haha! Så typisk mig. Jeg er ikke lige hende, der spiser det direkte fra glasset, så derfor måtte første omgang blive brugt i hjemmelavet nøddeis. Det smagte fantastisk, så jeg er sikker på, jeg også får brugt resten af det.

Opskrift: Hasselnøddesmør (1 glas)

2 dl hasselnødder
1 dl solsikkekerner
1 nip salt

Rist hasselnødder, solsikkekerner og salt i ovnen 15 minutter ved 150 grader. Rør rundt et par gange løbende. Hæld blandingen i en blender og blend. Og blend. Og blend… Det tager cirka 10 minutter inden nødderne bliver til smør, og det kan være en god idé at stoppe blenderen og fjerne det smør, der er sat sig fast på siderne, inden du fortsætter. Har du tålmodighed nok, lykkes det.

Opskrift: Hasselnøddeis (4 personer)

1,5 dl piskefløde
2,5 dl mandelmælk
4 æggeblommer
50 g sukker
0,5 dl hasselnøddesmør

Pisk fløden. Vend i mandelmælken. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Vend ned i piskefløden. Bland i hasselnøddersmør og pisk. Hæld i ismaskine og kør indtil isen har den rigtige konsistens. Sæt isen i fryseren et par timer inden du serverer den.

Måske er det her også noget for dig?

 • Marian N. Larsen
  14. august 2015 at 9:25

  Hasselnødde-is er en af mine favoritter! Haps!

  • Linn
   15. august 2015 at 16:11

   Du har god smag Marian! Jeg er også kæmpe fan – i hvert fald af den hjemmelavede slags.

 • Anonym
  13. august 2015 at 8:29

  Jeg har ikke en to do-liste, men i stedet en to cook-liste, som jeg mener er langt vigtigere 🙂
  Tak for en fatastisk kreativ blog – føler mig altid umådeligt inspireret :))

  • Linn
   13. august 2015 at 17:24

   Det lyder også som en bedre formulering end min! Og selv tak fordi du kigger med, det betyder meget 🙂

 • Trine
  12. august 2015 at 14:06

  Jeg kan anbefale det oven på amerikanske pandekager sammen med noget frugt 🙂

  • Linn
   12. august 2015 at 14:27

   Mums – det lyder godt! Jeg må prøve.

 • Emilie // Valbylille
  11. august 2015 at 17:56

  Sådan en liste har jeg også. Jeg skriver løbende nye idéer på, men desværre bliver de færreste realiseret. Der er altid liiiige noget andet der presser sig på.

  Prøv at smørre et stykke rugbrød med med nøddesmør og top det med bananskiver og kakaonibs eller chokolade. Jeg gør det gerne med praliné og er sikker på, at det også vil være godt med den usødede udgave.

  • Linn
   12. august 2015 at 14:27

   Godt at høre, jeg ikke er den eneste! 🙂

   Åh, det lyder lækkert. Jeg prøver!