Søde tilbehør

Opskrift: Dadelbars med tørret frugt

Opskrift: Dadelbars med tørret frugt

Klik her for hele opskriften

Hej alle jer, der ikke er på Roskilde. (Nej, jeg er heller ikke afsted – festivaler er simpelthen ikke min kop te. Jeg mener, hvad får man tiden at gå med? Den eneste gang jeg været på Roskilde, kedede jeg mig maks efter den første halv anden dag.)

I stedet for at være på Roskilde, arbejder jeg min næst sidste uge, inden jeg går på sommerferie. Det bliver godt. Jeg har lige afleveret de store opgaver, der skulle afleveres i juni, og nu glæder jeg mig til at lægge mig på et tæppe, spise koldskål med jordbær og læse bøger. Jeg har været inde på mine svenske yndlingsblogs og læst deres bedste litteraturanbefalinger, og fordi det snart er ferie, og fordi jeg synes, jeg fortjener at forkæle mig selv, har jeg købt ni bøger, der ligger og venter på mig hjemme ved mine forældre. Ni bøger! Jeg læser ret hurtigt, men med ni bøger skulle jeg i hvert fald have ting at læse de kommende tre uger.

Det bliver så godt. Mig, en god bog, en kop kaffe og måske en dadelbar med tørret frugt. Jeg er klar til ferietid!

Opskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugtOpskrift: Dadelbars med tørret frugt

Dadelbars med tørret frugt

Serves: Cirka 20 stk.
Cooking Time: 30 minutter + 2 timer i køleskab

Ingredients

 • 6 skiver tørret mango
 • 1 øko-lime
 • 8 abrikoser
 • 20 dadler
 • 1 cm frisk ingefær
 • 1 tsk. tahin
 • 0,5 dl mandelmel
 • 0,5 tsk. kardemomme
 • 0,5 dl hasselnødder
 • 75 g mørk chokolade

Instructions

1

Læg stykkerne med mango i en skål med varmt vand, så de bliver blødere.

2

Riv limeskal og pres limesaft.

3

Hak dadler og abrikoser fint.

4

Skær mangoen i mindre stykker.

5

Skræl ingefær og riv fint.

6

Bland dadler, abrikoser, mango, ingefær, limeskal, limesaft, tahin, mandelmel og kardemomme i en skål.

7

Blend til en fin dej.

8

Rist hasselnødderne på en varm pande. Hak groft og kom i dejen.

9

Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

10

Form til bars. Der er nok dej til 20 små eller 10 store. Brug lidt ekstra mandelmel, hvis dejen klistrer. Sæt i køleskab i mindst 1 time.

11

Hak chokoladen fint og smelt.

12

Kom barerne i chokoladen. Top evt. Med lakridspulver, hakkede nødder eller andet pynt. Opbevar i køleskab.

Måske er det her også noget for dig?

 • Jenny
  6. juli 2016 at 16:09

  Hej Linn
  Jeg har det præcist som dig, hvad laver man egentlig på Roskilde? Jeg har kun været på endagsbillet, men nåede alligevel at kede mig 🙁
  Dine dadelbare vil jeg tilgengæld prøve i løbet af min ferie.

  Ps, laver du snart flere podcasts? Jeg blev lige mindet om, at jeg for to år siden lyttede mig i gennem alle dine, mens jeg trænede i div. Hotel fitness på vores sommerferie.

  • Linn
   6. juli 2016 at 18:23

   Godt at høre, jeg ikke er den eneste, der ikke er helt så stort fan! 🙂

   Det kan da godt være, der skulle komme flere podcasts. Jeg synes også, de var rigtigt sjove at lave – der var bare pludseligt flere ting jeg ville, end jeg havde timer i døgnet og så pausede jeg lidt 🙂 Men jeg lover at se, hvis der kunne komme flere! Jeg har jo også begyndt at lave lidt YouTube-videos – jeg ved ikke hvordan det virker, når du træner, men hvis du ikke har set dem endnu, kan du finde min kanal her: http://youtube.com/channel/UCdq4HALKTKS2wYe7BUC-hMw?sub_confirmation=1

 • Marianne Luna
  29. juni 2016 at 16:08

  De ser lækre ud. 🙂
  Og det er skam slet ikke svært at finde noget at lave på Roskilde. Der er massevis af arrangementer, koncerter, mad at opleve og ikke mindst mennesker at mødes, feste, danse og snakke med (ja, jeg er ærgerlig over, at jeg ikke er med i år). 🙂

  • Linn
   29. juni 2016 at 19:07

   Haha, øv at du ikke er afsted! Kan godt høre, du synes, der er mere sjov ting, end hvad jeg synes 🙂 Selvom jeg må indrømme, at maden lyder virkelig lækker. Den del tror jeg nok, jeg ville have været glad for.

 • Camilla Kirstine
  29. juni 2016 at 14:56

  De ser lækre ud! Har du lyst til at lave et indlæg omhandlende litteratur og hvilke de 9 bøger er for nogle? Det ville også være spændende med et indlæg omkring dine favorit blogs!

  • Linn
   29. juni 2016 at 14:58

   God idé! Jeg skal bare lige læse dem først 🙂 Men når jeg har kommet lidt igennem bunken med bøger, vil jeg gerne skrive lidt om det. Og kan sagtens lave et indlæg med mine yndlingsblogs – det var også alt for længe siden, jeg delte lidt link love til andre. Det lover jeg kommer om ikke alt for længe!