Kager med chokolade

Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt

 

Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen Opskrift: Chokoladekage med ekstra alt | Frk. Kræsen

Da jeg boede på kollegie, var det næsten en sport at kunne bage min klassiske svenske kladdkaka på kortest tid. Kollegiekøkkenet elskede at spise den, og jeg elskede at bage den. Generelt er jeg vild med alle slags chokoladekager, og jo flottere de kan se ud, jo gladere er jeg. Når jeg har rigtigt god tid i køkkenet, eller der sker noget ekstra spændende, vil jeg gerne gøre noget ekstra ud af kagerne.

Jeg har længe haft et billede gemt på Pinterest. Det her billede. Nogen ville måske sige, kagen råber børnefødselsdag, men kender man mig, ved man, at den også råber mit navn og for et par uger siden, fik jeg endelig mulighed for at bage min egen version af den.

Opskrift: Mørk chokoladekage med valnødder
150 g smør
2 dl sukker
3 æggeblommer
3 æggehvider
1 nip vaniljepulver
4 dl mel
2 tsk bagepulver
2 dl almindelig eller plantebaseret mælk
100 g valnøddekerner
100 g mørk chokolade

Bland smør og sukker. Del blommer og hvider. Rør blommerne i skålen med smørblandingen, og pisk hviderne stive.

Bland vaniljepulver, mel og bagepulver. Rør skiftevis melblandingen og mælken i dejen. Hak og smelt chokoladen. Rør i dejen.

Hak valnødderne, og hæld dem i. Afslut med forsigtigt at vende de piskede æggehviderne i. Hæld i en bageform med bagepapir og bag cirka en time ved 175 grader i bunden af ovnen.

Fremgangsmåde: Chokolade-skovskage

Du har brug for:
1 chokoladekage
100 g smeltet mørk chokolade
5 cookies, som ikke er for lyse i farven
10 saltestænger
1 pakke marcipan
Grøn frugtfarve
1 dl sukker
1 plastikdyr

Lad kagen blive helt kold, inden du begynder at pynte den. Smør den smeltede chokolade på toppen af kagen. Det skal ligne jord, så det behøver ikke være jævnt.

Smuldr kiksene, og strø dem ud på toppen.

Form små træ af marcipan. Brug saltstængerne som træstammer. Pensl træerne med grøn frugtfarve. Farv også sukker med grøn frugtfarve, og rul forsigtigt træerne i blandingen.

Stik dine træ i kagen. Afslut med at placere dit plastikdyr i skoven. Kan du finde nogle spiselige blomster, kan du sagtens pynte kagen med dem også.

Velbekomme (ønsker Frk. Kræsens børnehave!).

Måske er det her også noget for dig?

 • Sarah
  5. maj 2015 at 14:10

  Skal det smør der skal i kagen være smeltet? 🙂

  • Linn
   5. maj 2015 at 15:08

   Nej, men det må gerne være lidt blødt, så at det er nemmere at røre sammen med sukkeret.

 • Anna
  1. maj 2015 at 16:07

  Dejlig kage og inspirationsbillede!

  • Linn
   2. maj 2015 at 13:46

   Tak! 🙂