Måltider/ Vegetarisk

Opskrift: Blinis

Opskrift: Blinis | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Jeg har fundet et nyt favoritprogram på radioen. Jeg lytter til det, når jeg går tur. Når jeg sidder og strikker. Og når jeg laver mad. Så da jeg lavede de her blinis, var det med mit nye yndlingsprogram i baggrunden.

Måske har du allerede hørt programmet? Det hedder Datolinjen og bliver sendt sent om aftenen mandag-torsdag på Radio 24Syv. Så sent er jeg sjældent vågen, så jeg gemmer det tit til dagen efter.

Datolinjen handler om verden. Det er en time fuldproppet med internationelle nyheder. De seneste par måneder har jeg blevet klogere på feminisme i Sydkorea, valget i Finland, politiet i Frankrig og flere andre spændende emner. Eller. Det er spændende, hvis man synes, internationelle nyheder og politik er spændende. Og det gør jeg.

Et andet program, som jeg glæder mig til hver uge, er The Brexit Club på samme kanal. Det handler, som navnet afslører, om Brexit. Det er faktisk så godt, at jeg næsten blev glad, da Brexit igen-igen blev udskudt sidste gang. Jeg er nemlig bange for, at programmet er slut, når briterne finder ud af sit forhold til EU. Men nu er Brexit som bekendt udskudt til samme dag, som 24Syv’s gamle sendetilladelse ender i oktober, og der er total kaos i Storbritannien.

Blinis er heldigvis så nemt at lave, at man sagtens kan lytte med til diverse radioprogrammer, imens man pisker dejen sammen og steger pandekagerne. I følge mange danske opskrifter smager blinis bedst sammen med stenbiderrogn. Men jeg vil gerne hilse og sige, at det også smager fremragende med syltetøj til morgenmad næste dag, hvis du har rester tilbage. Lige som pandekager jo!

3 fif til blinis
✔ Det er vigtigt, at dejen får lov at hæve. Husk at den skal hæve en time, så dine blinis ikke bliver helt flade.
✔ Blinis laves tit på boghvedemel. Har du ikke lyst at købe det, kan du bruge almindelig hvedemel i stedet for. Resultatet smager selvfølgelig lidt anderledes, men er stadigvæk lækkert.
✔ Du kan lave dine blinis så små eller store, som du selv har lyst til. Dejen er nem at vende i panden, så du behøver ikke være bange for, at de falder i stykker, hvis de bliver lidt større.

Opskrift: Blinis | Frk. Kræsen Opskrift: Blinis | Frk. Kræsen Opskrift: Blinis | Frk. Kræsen Opskrift: Blinis | Frk. Kræsen

Blinis

Serves: Cirka 20 stk.
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

  • 25 g gær
  • 4 dl mælk
  • 2 dl mel
  • 2 dl boghvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 dl cremefraiche
  • 2 æg
  • 50 g smør

Instructions

1

Smuldr gæren i en skål.

2

Varm mælken til 37 grader (fingertemperatur).

3

Rør ud gæren i lidt af mælken.

4

Tilsæt mel, boghvedemel og salt. Pisk sammen.

5

Tilsæt resten af mælken og cremefraiche. Pisk sammen.

6

Del æggene i blommer og hvider. Tilsæt blommerne, og pisk dejen sammen.

7

Lad dejen hæve overdækket i 1 time.

8

Pisk æggehviderne luftige. Vend i dejen.

9

Smelt halvdelen af smørret. Vend i dejen.

10

Steg bliniserne i panden i lidt smeltet smør. De skal være gyldne på begge sider.

Notes

Server gerne med stenbiderogn/tangkaviar, røget laks, cremefraiche og hakket dild eller purløg.

PS. Kan du lide den her opskrift, kan du nok også lide de her madvafler med grøn asparges og seranoskinke.

Måske er det her også noget for dig?