Kager med frugt og bær

Opskrift: Små kager med blommer

Opskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. KræsenOpskrift: Kager med blommer | Frk. Kræsen

Min mormor var fantastisk til at bage. Det var måske ikke så underligt, fordi hun arbejdede med mad – at lave det, at planlægge hvad hospitaler og skoler skulle spise, og beslutte hvad der skulle i de forskellige retter. Det var selvfølgelig mange år siden, og jeg er rigtigt ærgerligt over at vi ikke nåede at have vores madinteresse til fælles. Derfor synes jeg at det var lidt specielt da jeg for nogle dage siden skulle prøve at bage min mormors blomme-kager for første gang, i min verden kendt som “mormors plommonbakelser”. Opskriften var jeg nødt til at få min mor til at læse op for mig, fordi jeg ikke rigtigt kunne læse alle ord i min mormors håndskrift. Heldigt nok kunne hun læse sin mors tekst uden problem, og jeg er ked af at blære mig, men det smagte simpelthen fantastisk!

Til 16 kager har du brug for:

Til dejen:
150 g smør
2,75 dl mel
1-2 spsk. flormelis

Til fyldet:
50 g smør
1 dl sukker
2 æg (lidt pisket sammen)
100 g mandelmassa

8 blommer

Starte med at gøre dine former klar (og det må gerne være former lige som dem på billedet). Smelt lidt margarine og pensle med, og drys lidt mel i hver forme. Ellers kommer kagen nemlig at sætte sig fast.

Starte med at bage din dej, med smør, mel og flormelis. Blande det sammen og læg i køleskab i mindst en time.

Til fyldet, som også skal stå i køleskab i mindst en time, skal man bruge mandelmassa. Noget, som jeg aldrig har fundet i Danmark, uden altid køber i Sverige. Mandelmassa er som marcipan, men mere groft. Man kan vist lave det selv med mandler og sukker, men jeg ville bare bruge samme mængde marcipan i stedet, hvis jeg skulle bage de her kager og ikke lige havde mandelmassa.

Riv din mandelmassa. Smelt sukker og smør i en pande, og hæld i æg. Når det har kogt sammen på lav varme og blevet relativt tykt, så blande i din revne mandelmassa.

Når dejen er færdig, så tryk ud den i dine former. Det er nu det er meget nemmere, hvis du har former á la dem på billedet. Papirformer kan nemlig ikke rigtigt holde dejen oppe.

Læg lidt fyld i hver form. Dele dine blommer. Tryk ned en halv blomme i hver kage, midt i fyldet.

Bage dine kager langt ned i ovnen (og ikke på varmluft!), cirka 20 minutter på 175 grader. Hvis du har fundet ud af det, har du forhåbentlig 16 lækre små blomme-kager at nyde af! Held og lykke…

Måske er det her også noget for dig?

 • Sidsel W.
  8. september 2014 at 19:34

  Jeg bagte i dag dobbeltportion af denne opskrift – men havde ikke så mange blommer, så jeg vendte nogle rabarberstykker i vaniljesukker og nogle æblestykker i kanelsukker til resten af kagerne. Ej, hvor smagte det godt! Jeg havde kagerne med til mit kor, og de blev (også) vældig glade 🙂

  Kh Sidsel (,15 år)

  • Linn
   9. september 2014 at 11:07

   Åh, nice! Det lyder virkelig som nogle lækre kombinationer, det vil jeg prøve næste gang, jeg skal bage kagerne. Dejligt at høre, din kor (og du) blev glade! 🙂