Podcast

Podcast: Om brød

Podcast om brød | Frk. KræsenPodcast om brød | Frk. Kræsen Podcast om brød | Frk. Kræsen

Fra i dag kan man lytte til Frk. Kræsens februar-program på Den2Radio. Et radioprogram om mad og mennesker, der godt kan lide mad. Den her gang handler programmet om bagning og brød. Du lytter, gennem at kigge ind på den2radio.dk HER.

(Det kan nogle gange være lidt svært at afspille programmet i nogen browser, så lykkes du ikke ved dit første forsøg, så prøve igen lidt senere…)

I det her program har jeg været nede på Nordisk Brødhus på Rantzausgade på Nørrebro og mødt Lennart Ribers. Sammen med sin familj driver han det hyggelige lille stenovnsbageri, som jeg tidligere skrevet om på bloggen. Jeg havde en aftale med Lennart allerede klokken seks om morgonen, for at rigtigt være på plads og mærke stemningen. Han fortalte om sin ovn, de brød de bager og hvordan han synes at man skal tænke, da man bager brød.

En vigtig ingrediense da mange bager brød, er gær. Jeg har mødt lektor Åse Hansen, som arbejder på Instituttet for Fødevareteknologi på Københavns Universitet, og hun fortalte mig blandt andet om hvor meget brødgær og ølgær egentlig har til fælles.

Jeg har også været en tur til Charlottenlund og mødt Per Brun, tidligere indhavere og stiftere af Emmery’s. I dag driver han et brødhus som hedder The Bread Station, hvor han maler sig eget mel. Han fortalte mig om hvordan man egentlig maler eget mel, og hvad forskellen bliver da man bager med det.

Næste program kommer i slutningen af marts. Et arkiv til gamle programmet kan du finde HER. Og dagens program kunne du finde HER.

Måske er det her også noget for dig?