Opskrifter

Kräftskiva!

kraftskiva-1 kraftskiva-2 kraftskiva-3 kraftskiva-4 kraftskiva-5 kraftskiva-6 kraftskiva-7

 

Endeeeeliiig! I august og september så holder man kräftskiva (krebsegilde) i Sverige, og det er min svenske yndlingstradition. Jeg elsker simpelthen kräftskiva! Sidste weekend holdt min familje kräftskiva hjemme i Sverige, og jeg nåede at glæde mig flere dage inden, blive ved med at sige “ohh, hvor er det fantastisk!” hvert tiende minut da vi spiste og fortælle alle bagefter hvor god en måltid det havde været.

På en kräftskiva spiser man primært krebs, men man kan også sætte andre ting på bordet. Hjemme ved mig plejer vi også at spise rejer, hjembagt brød og osttærte. Hvis man går “all in” på en kräftskiva, så har man ikke kun krebs på bordet uden også sjov hatter, pynt og snaps. I kan se hvordan det virker i den her video, som mine veninder og jeg lavede som eksamensprojekt i TV-produktion på Journalisthøjskolen.

Jeg synes at det er umuligt at finde gode og billige krebs i Danmark, så jeg køber altid mine i et svensk supermarket. De kommer tit i en sauce, men jeg har lært at man laver sin egen sauce. For at lave det, har du brug for:

2 l vand
1 dl øl
5-10 dildkroner (på de første billeder kan du se hvad type af dild jeg mener)
1 spsk. sukker
0,75 dl salt

Blande alt uden dild i en gryde og lad koge i ti minutter. Træk gryden fra og læg ned dilden. Lad det blive koldt, og læg siden ned krebserne i det og lad stå i mindst 8 timer. Spise!

Mums mums mums!

Opskrift: Vår kokbok

Måske er det her også noget for dig?

 • Anneli
  17. august 2012 at 18:52

  Elsker også traditionen med kräftskiva, dog kan jeg ikke lide skaldyr så jeg plejer at spise mig mæt i brød og en eller anden tærte der bliver serveret. Men det er super hyggeligt. Jeg er lige så vild med andre traditioner fx Lucia, Juleaften, Midsommar osv, savner virkelig nogle af de svensk/fnske traditioner siden jeg kommet til Danmark

 • Fru Buur Bækgaard
  16. august 2012 at 11:55

  Årh, det kan jeg huske mine forældre en gang for mange, mange år siden holdt. Før jeg blev stor nok til at sætte ordentlig pris på god mad. Det gad jeg sørme godt igen!

  • Linn
   16. august 2012 at 16:33

   Haha, jeg ved lige præcis hvad du mener. Da jeg var lille forstod jeg altså heller ikke charmen med krebsegilde. Det var først senere – og ekstra meget siden jeg flyttede til Danmark, og det ikke er en selvfølgelighed længere!

 • Michelle
  15. august 2012 at 19:04

  Nårh, hvor er du sød at blive så glad over at skulle spise krebs 🙂 Og fin er du også 🙂

  ps. nyfarvet hår? Det ser pænt ud!

  • Linn
   16. august 2012 at 8:48

   Ohh, tak, jeg bliver virkelig glad for din kommentar. Og ja – jeg har lige farvet håret – godt spottet 🙂

 • Skov og Stubbs Gastronomi
  15. august 2012 at 17:59

  Ser vanvittig lækkert ud – du er for sej! 🙂

  • Linn
   16. august 2012 at 8:47

   Tak! 🙂