Oplevelser

Frankrig, dag 1.

Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen Roadtrip i Frankrig | Frk. Kræsen

I lørdags tog jeg til Frankrig. I otte dage skal jeg rejse rundt sammen med fem internationelle madbloggere, en slags vin-roadtrip gennem fire franske regioner, som det franske departement for fødevarer og landbrug står bag. Vi startede i Tours, som ligger i regionen Loire i vestre Frankrig.

Jeg mødte den russiske blogger Alex i lufthavnen i Paris, og vi tog toget til Tours sammen. Der mødte vi de andre bloggere, vores koordinatorer og et kamerateam, som filmer hvereneste skridt vi tager.

Vores første stop var en hyggelig lille restaurant på en gade midt i Tours. På billedet kan du blandt andet se Alexander fra Rusland, og Sebastian fra Tyskland.

Næste stop var en vinfestival, som var i Tour den her weekend. Vores koordinator delte ud de her små plastik-ting til os, som man kan ha om halsen med sit vinglas i. Grimme, ikke? Men helt sikkert praktiske. Jeg forestiller mig at man også skulle kunne sælge dem til studerende når de tager eksamen, eller måske til Roskilde…

En af de ting vi lavede til vinfestival var at teste fem forskellige hvidvin fra Loire-regionen. Omkring 80% af de vin som produceres i Loire er hvide, og floden som løber gennem landskabet påvirker vinproduktionen i regionen på mange måder. Vi fik fortalt, at de sidste par måneder har Loire fået mere regn end på flere år, så mange var lidt nervøse over hvordan det her vinår kommer at blive.

Halvdelen af bloggerne på vores tur er virkelig dygtige til vin, og vi andre tre, ja vi prøver så godt vi nu kan. Mest af alt prøver jeg at blive bedre til at beskrive vin. I stedet for at sige “det smager godt/det smager dårligt”, prøver jeg at lære at sætte ord på vinet. Dufte til det, for at kunne fortælle om det er citrus, æble, jordbær eller noget helt andet, jeg kan dufte.

Indtil videre går det ikke så godt. Til vinfestival var der til og med et vin som vores guide sagte duftede af nyklipt grass, men alt jeg kunne føle var duften af dårlig ost. Men smagte godt, det gjorde det altså!

Inden vi gik videre fra vinfestival ud til en vingård, stoppede vi og kiggede på pride paraden, som gik gennem byen. Smukt!

Det sidste stop inden aftensmaden, var ved Vouvray, en vingård lige udenfor Tours. Et virkelig smukt sted (med god vin), men det billederne ikke fortæller er at der under gården var en kæmpe vinkælder, hvor vinerne lagres. Vi var der nede, og stedet var større end en fodboldsplan. Var vi end kiggede, var der vinflasker.

Den første dag sket der med andre ord vildt meget:
– Jeg testede 12 forskellige viner fra Loire.
– Jeg lærte at sige “rødt vin” på fransk.
– Jeg mødte fem super seje bloggere fra Europa.
– Sidst, men ikke mindst: Jeg smagte andlever for første gang i mit liv – og det smagte super!

Rejsen sponsoreres af FranceAgriMer

Måske er det her også noget for dig?