Annonce/ Måltider

Kartoffelsalat, grill og tysk “spätburgunder”

Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsalat | Frk. Kræsen

Sidste torsdag hoppede jeg på toget til de svenske skove. Jeg fik selskab af dejligt solskin og pæne blomster uden for vinduet, og det var simpelthen så skønt. Med i kufferten havde jeg to flasker tysk vin, og jeg havde lovet min mor og far, at M og jeg skulle stå for en lækker menu lørdag aften.

Det tyske vin var lavet på druen spätburgunder, som du måske bedre kender under navnet pinot noir. Tyskland er jo mest kendt for (lidt søde) hvide vine. De producerer også en del rødvin, men det kan tyskerne så godt lide, at de selve drikker det op. Eller, ikke det hele. En del flasker eksporteres, og to af dem nåede altså hele vejen til de svenske skove.

Min ven Matt fra England har skrevet en bog om vin, som jeg er stort fan af. Der fandt jeg frem kapitlet om spätburgunder fra Tyskland, og kunne læse mig til at vinen var bedst fra 2005 og 2009. Hvor heldigt at det stod 2005 på vores flaske! Videre kunne jeg læse, at det var en vin som passer godt med både svampe og vildt. Svampe havde jeg ikke noget problem at planlægge ind i vores menu, men vilt… var lidt mere svært. Jeg havde jo lyst til at spise grillmad! Heldigvis visede sig grillmad være en kombination som også passede udmærket til vinen.

Menuen stod på svinemørbrad, kartoffelsalat med oliven og en omgang grillede grøntsager med frisk timian. Og så Stein Spätburgunder trocken 2005er til.

Opskrift kartoffelsalat
700 g kogte kartofler
1 dåse sorte oliven
1 dåse soltørrede tomater
1 dl ruccola
2,5 dl creme fresh/svensk “gräddfil”
salt og peber efter smag

Kog kartoflerne og del i mindre dele. Skær oliven, tomater og ruccola i mindre dele, og bland sammen med “gräddfil”. Smag til med salt og peber og vend i kartoflerne.

Opskrift grillede grøntsager
15 champinjoner
1 aubergine
1 gul peberfrugt
frisk timian
olivenolie
salt og peber efter smag

Skær auberginen i tykke skiver. Strø salt på og vent på at der kommer dropper på den. Skyl af og tørre. Pensl olie på og smid på lidt salt og peber. Gril.

Skær champijoner og peberfrugt i mindre stykker. Bland med olie, salt og peber og gril på et styk sølvpapir. Hak timian fint og strø over de grillede grøntsager.


Det her indlæg er det fjerde af fem jeg laver i samarbejde med Tysk Vinkontor, som står bag eventet Generation Riesling i København den 29. april. Til eventet kan alle dem som synes at tysk vin er spændende høre og smage meget mere. Du kan læse mere om eventet HER.

Måske er det her også noget for dig?