Opskrifter

Opskrift: Rosmarin-kylling i svøb

Kylling i svøb | Frk. Kræsen Kylling i svøb | Frk. Kræsen Kylling i svøb | Frk. Kræsen Kylling i svøb | Frk. Kræsen Kylling i svøb | Frk. Kræsen Kylling i svøb | Frk. Kræsen

For nogle dage siden havde jeg besøg af min ven Mads. Jeg har boet i Århus i over to år, og den gang boede Mads og mig på kollegium sammen. Vi var desuden med i festudvalget på kollegiet sammen – og han har lært mig næsten alt jeg kan om at lave drinks (selvom jeg glemt det meste og gået tilbage til mottoet “jo mere farver i glasset jo bedre)… Nu når jeg bor i København er det ikke så tit jeg har mulighed at mødes med alle fine mennesker jeg kender i Århus, men nogen af dem kommer til København bliver jeg altid grænseløst glad. Og det gjorde Mads altså.

Mads er lige som mig ret aktiv på Twitter, og da vi skulle finde ud af noget at spise så fortalte han om at alle på Twitter virker til at spise “svøb” lige for tiden. Jeg lignede nok et levende spørgsmålstegn. Svøb? Hvad er svøb? Det var vist noget der var rullet ind i bacon, hvilket var nok forklaring til at jeg var totalt game.

Vi valgte at lave rosmarin-kylling med svøb, og for at gøre det til to personer har du brug for følgende:

2 kyllingfiléer
1 lille fed hvidløg
En omgang frisk rosmarin
Revet skal fra en (økologisk) citron
Peber
Salt
8 skiver bacon
Smør
1 porrer
2 dl madfløde

I den her ret propper man kyllingen fyld af krydderier, ruller bacon rundt og sætter den i ovnen med en lækker sauce. Det betyder at man skal starte med at lave en blanding af krydderierne. Hakke en god omgang frisk rosmarin, rev skallet fra en citron, blande ned en omgang salt og peber og presse ned din hvidløg. Rør rundt.

Skær et “hul” i hvert styk kylling og smid ind krydderierne der.

Rulle bacon rundt din kylling, og læg i en tærteform (som du penslet med lidt smør eller olie) eller lignende. Sæt det i ovnen ved 200 grader.

Under tiden kyllingen er i ovnen, så skær en porrer og steg i lidt smør. Blande ned madfløde i panden og smage af med salt (og peber hvis du vil). Hæld saucen i formen og stil tilbage den til ovnen. Lad stå i ovnen til kyllingen er færdig.

Vi spiste vores kylling i svøb med frisk pasta og lidt græsk salat, men det er forstås op til hver og en at finde en kombination der virker lækker. Og, som Mads siger, så behøver man ikke så meget mere når man har bacon. I følge ham er bacon nemlig ikke bare et krydderier, uden krydderiet. Det står over alt andet. Jeg er ikke enig – men skal ærlig indrømme at jeg godt forstår hans pointe alligevel…

Måske er det her også noget for dig?

  • Newyorkerbyheart
    16. marts 2012 at 9:50

    Uhmm, hvor ser det skønt ud 🙂

    Mange hilsner
    Birthe