Opskrifter

Hjemmebagt pizza med champignon og artiskok

Opskrift: Pizza | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza | Frk. Kræsen Opskrift: Pizza | Frk. Kræsen

I min verden, findes der to ingredienser som går godt i alle former for varm mad. Det er champignon og artiskok. Alt bliver simpelthen bedre, hvis det indeholder champignon og artiskok. Derfor er det også mit bedste fyld på pizza (og til pasta, i salat, i gryderetter og alt andet).

Den anden dag skulle jeg bage pizza med surdej, men da jeg skulle gå i gang med at bage gik det op for mig at min surdej stadigvæk stod i køleskabet og slet ikke var klar til at blive bagt med. Øv! Derfor måtte det blive min gamle klassiske opskrift, som jeg næsten altid bruger. Den kommer fra bogen One more slice og er et hit (selvom jeg lavet lidt om i den).

Til to pizzaer har du brug for:
15 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk sukker
1 tsk salt
2 spsk. olivenolie
2 dl durummel
5 dl hvedemel

Start med at rør ud gæren i vand. Rør ned sukker, salt og olie. Rør ned mel og arbejd dejen. Jeg kørte den 10 minutter i bagemaskine, men inden jeg fik en bagemaskine brugte jeg bare en træske.

Lad dejen hæve omkring en time. Del den i to dele, og rul ud.

Varm op ovnen til 250 grader i forvejen. Sæt pladen i ovnen, så at den er varm. Tag ud pladen, og læg på pizzadejen og læg på alt fyld. Bag siden pizzaen i omkring 6-8 minutter (hvor længe afhænger af din ovn) helt højest op i ovnen.

Andre opskrifter på pizza:
Pizza med 3 slags ost
Pizza med rosenkål og syltede rødløg
Pizza med squash og rucola
Pizza med artiskok og citron

Måske er det her også noget for dig?

 • Birgit Thøgersen
  21. april 2016 at 1:15

  hvordan parterer du en artiskok

  • Linn
   21. april 2016 at 7:52

   Det gør jeg faktisk slet ikke i den her opskrift – jeg køber dem “klar til brug” – enten marinerede i glas eller på dåse.

 • Anonym
  31. januar 2015 at 11:01

  Åh det ser godt ud. Jeg bruger Panchetta og Bresaola på vores pizza samt Gorgonzola og slutter af inden servering med frisk Basilikum og spinat eller Rucola – det er bare suuuuper.
  Hilsen Joan

  • Linn
   1. februar 2015 at 15:39

   Det lyder også som en virkelig lækker kombination.

 • Susann Romy
  2. maj 2013 at 10:15

  Mums!
  Fantastiske billeder 🙂

  • Linn
   2. maj 2013 at 10:50

   Tak!

 • A + K = ♥
  2. maj 2013 at 8:05

  Åh, artiskok og parmaskinke er bare den perfekte kombination!

  – Anne

  • Linn
   2. maj 2013 at 10:50

   Så er vi helt enige 🙂

 • Line Marie
  1. maj 2013 at 12:36

  Det er godt nok en sød kasserolle! 🙂

  • Linn
   1. maj 2013 at 18:03

   Ja, ikke? Det er min roomie Sams kasserolle.

 • Milana - TastyPrettyThings
  1. maj 2013 at 10:21

  Den ser virkelig lækker ud. Jeg spiser den helst uden kød, men med alt det andet 😀 Og hjemmelavet pizzadej er altså bare lækrest!

  • Linn
   1. maj 2013 at 18:02

   Helt enig, det skal være hjemmelavet 🙂

 • Sara
  1. maj 2013 at 8:18

  Mums.. hvor ser den bare dejlig og velsmagende ud. Der er altså heller ikke noget som parma skinke. Jeg bestiller tit med artiskok, men bruger det faktisk aldrig selv – det er da dumt. Tror heller jeg må prøve din surdejs opskrift. Mange tak for opskriften

  • Linn
   1. maj 2013 at 18:02

   Artiskok er altid fantastisk – også der hjemme i køkkenet, det lover jeg 🙂