Guide

Guide til Budapest

Guide til BudapestGuide til BudapestGuide til BudapestGuide til BudapestGuide til Budapest

For et par uger siden var jeg i Budapest. Jeg tog afsted med 80 000 forinter på lommen (1 dansk krone er 40 forinter, så man føler sig nemt ret rig i den by!) og en notesbog fuld med steder, jeg ville prøve af.

Jeg var på tur sammen med Take Offer, som lige har åbnet dørene for noget, de kalder rejseinspiration. Det er et kæmpe inspirationsunivers på deres website, hvor forskellige skribenter deler deres bedste anbefalinger til forskellige byer. Det betyder, at du ikke bare kan booke din rejse med Take Offer, men også få inspiration til stedet, du skal rejse til.

Budapest overraskede mig positivt med hyggelige gader, skønne second hand-butikker og lækker mad. Jeg har samlet alle mine bedste anbefalinger i en guide til Budapest på Take Offer, men vil også lige dele nogle stykker her.

Guide til BudapestGuide til Budapest

Kontakt (kaffe)

Budapest har god styr på sine kaffebarer. Der er masser af fine, små steder, hvor de har bønner af bedste kvalitet, god filterkaffe og lækker cappuccino. Jeg synes Kontakt er ekstra fin, gemt væk på en lille baggård sammen med nogle andre butikker.
Adresse: Károly krt. 22

My little melbourne

Det er svært at finde en mindre kaffebar end My Lille Melbourne. Når du har lavet din bestilling kan du enten balancere op for trappen til en lille bitte over-etage eller tage din kaffe med udenfor og sætte dig og kigge på ungerske hipsters. My Little Melbourne har nemlig både styr på sin kaffe og på udsigten over en hyggelig bydel.
Adresse: Madách Imre út 3

Guide til BudapestGuide til Budapest

Mazel Tov (restaurant og bar)

Sjældent har jeg været på et mere gennemført sted end Mazel Tov. Her har de lyskæder i loftet, flot mosaikgulv på toilettet og et cocktailkort, hvor jeg helst af alt vil bestille det hele. Mazel Tov er en israelsk restaurant og bar i den jødiske bydel af Budapest, og stedet leverer både fantastisk stemning, lækre drinks og god mad.
Adresse: Akácfa u. 47

Guide til Budapest

Hungarikum Biztro (restaurant)

Man kan vel ikke tage til Ungarn uden at spise traditionel ungarsk mad? Jeg havde hørt godt om Hungarikum Bizstro, hvor man kan få tre retter til 100 kroner. Den søde servitrice forkælede os med tre slags chili som en ekstra forret (advarsel – de er stærkere, end man lige tror!), og da vi skulle betale, kom der pærelikør på bordet. Med kvitteringen fik vi også en lille folder, hvor opskriften på deres gullasch var med. Det hele er charmerende.
Adresse: Steindl Imre u. 13

Burger Market

Jeg er nødt til at komme med en indrømmelse: Jeg siger sjældent nej til en god burger. Derfor var jeg rimelig begejstret, da jeg fandt Burger Market, hvor man kan bygge sin burger selv. Du vælger alt fra bund til top og spiser sammen med fritter og sodavand.
Adresse: Király u. 8

Guide til BudapestGuide til Budapest

Retrock (second hand)

Hvis du kigger godt på billedet, kan du se min nye kjole. Den er hvid og lilla og hænger lidt til venstre. Det var kjolekærlighed ved første blik, så jeg var slet ikke i tvivl om, at den skulle med hjem i kufferten. Det skulle resten af butikken også. Hvis jeg havde haft plads…
Adresse: Anker köz 2

Guide til Budapest

Terror Museum (museum)

Sjældent har jeg sat min fod på et mere gennemtænkt museum en Terror-museet i Budapest. Køb en audioguide, og gå på tur gennem genskabte værelser, russiske propagandarum og gennem gamle terrorceller i kælderen. Det kræver, at du er klar til at lytte godt efter, men har du lidt længere tid afsat til kulturelle aktiviteter på din tur, er det her et godt valg.
Adresse: Andrássy út 60

VIL DU HAVE FLERE ANBEFALINGER TIL BUDAPEST?
Det her er bare en lille del af min guide til Budapest. Resten kan du finde på Take Offers nye rejsesunivers.

Måske er det her også noget for dig?

 • Charlotte Sommer
  23. september 2018 at 10:46

  Hej, sikke en dejlig guide – tak.
  Jeg rejser til Budapest i Januar 2019 med min søn på 11 år.
  Hvor vil anbefale at vi skal bo, hvis vi vil bo meget centralt med gå-afstand til mest muligt ?
  Område navn, bydel-navn.
  Ser frem til dit svar – og super dejlig dag til dig.
  Charlot

  • Linn
   23. september 2018 at 14:10

   Tak – jeg er glad for at høre, du kan finde lidt inspiration i min guide. Jeg kan godt lide området omkring den gade, der hedder Kiràly U., som ligger centralt. Så jeg ville tage udgangspunkt i den (det er også deromkring, mange af stederne i guiden er) og så finde et sted, der ikke ligger for langt derfra. Jeg er lidt i tvivl om, hvilken bydel det er, men jeg håber, du kan bruge adressen som en udgangspunkt. God tur!

 • Karoline
  11. august 2017 at 19:36

  Hvilket kamera bruger du? Dine billeder er SÅ flotte! 🙂

  • Linn
   12. august 2017 at 10:28

   Tak, hvor er du sød! Jeg bruger et Nikon D610 med et fast 50 mm objektiv til de fleste billeder (i hvert fald alle i det her indlæg).

 • Dennis
  2. august 2017 at 16:44

  Hej Linn , vi havde glæde af din guide til Rom.vil gerne kvittere med et tip til Budapest ,hvis i skulle komme tilbage.Prøv en Michelin oplevelse til menneskepriser, Costes downtown.Fantastisk mad, og mange complementary retter/overraskelser.Men prøv det mest for oplevelsen, med den mest fantastiske betjening, med masser af tjenende ånder.Var der i maj måned og og vi spiste også på Mazel tov.Hilsen Dennis

  • Linn
   2. august 2017 at 17:06

   Tak for tip – det skal jeg huske, næste gang jeg tager til Budapest. Det lyder som en dejlig oplevelse!

  • kim lauritzen
   29. april 2018 at 9:17

   Vi var på Costes selv i går aftes, skøn mad ! Og som Michelin sted billigt i forhold til hjemme. 5 retter med vin menu til ca 1500. Og tak for slle dine andre tips her. Vi nyder dem

   • Linn
    29. april 2018 at 11:12

    Hvor dejligt at høre, at I har en god oplevelse. Og fedt at I kan bruge mine tips. Fortsat god tur! 🙂