Ikke kategoriseret

Frk. Kræsens maki-zushi-skole, del 2: Sådan laver du ruller “california style”

Opskrift: Sushi | Frk. KræsenOpskrift: Sushi | Frk. KræsenOpskrift: Sushi | Frk. KræsenOpskrift: Sushi | Frk. KræsenOpskrift: Sushi | Frk. Kræsen

Da du har kogt dit ris og skåret ud dit fyld, gælder det om at sætte din sushi sammen til en rulle. Nogle af de mest almindelige man kan lave er ruller “California style”, som simpelthen er crabsticks, grønsager og ris i en rulle af tang. Du kan bruge mange andre typer af fyld også, men så bliver det ikke lige præcis en rulle “California style”, så lige den her gang holder jeg mig til det opskriften foreslår.

Til 24 styk har du brug for:
1 portion fristilberedt sushiris
6 små plader ristet nor-tang
Wasabi-pasta
1/2 moden avocado
6 crabsticks (flækkede)
5 cm agurk (i tynde staver)

Starte med at lægge et styk plastikfolie på en rullemåtte. Læg 1 plade nor-tang med den blanke side nedad på. Vaske hænderne, og lad dem være lidt våde, når du placerer en tyndt lager ris på hele pladden – bortset fra de øverste 2 cm af tangen!

Hvis du har 2 cm tang tilbage øverst, så læg dit fyld længst ned, lige som på billedet. Jeg plejer tit at smide lidt ekstra wasabi og nogle gange mayonnaise i.

Nu kommer den del de fleste synes er lidt svær, nemlig at rulle din sushi sammen. Starte i den del der fyldet er, og bruge både dit plastikfolie og din rullemåtte for at trykke til med. Hvis du vil kan du tage lidt vand på de sidste to cm af tangen, så at den nemmere hænger sammen.

Når du har nået hertil, skal du bare skære din sushi i mindre dele. Husk at bruge en skarp kniv, og tag lidt vand på den, hvis det hele klistrer sammen. Nogle gange kan det også være godt at lade din sushi stå i køleskab en halv time, inden du skærer den ud, så bliver det lidt nemmere.

Måske er det her også noget for dig?

  • Linn
    9. november 2011 at 9:00

    Jeg plejer faktisk at købe den ved fiskhandleren. Det koster måske lidt lidt mere, men til gengæld er det dejligt nemt at købe al fisk der, og være sikker på hvad man får. Og man behøver jo faktisk kun tre-fire stykker, så er det nok. Men i Sverige kan man også godt købe den i Kvickly, men ved ikke om det er muligt i Danmark?

  • Christina
    7. november 2011 at 18:19

    Hvor køber du dine crabstick og er de friske eller på køl? Ellers ser det virkelig godt – mums!!