Ikke kategoriseret

En jordbærtærte og en madbloggere der snyder…

Fredag var det midsommaraften i Sverige, og selvom jeg var i Danmark hele dagen så besluttede jeg mig for at fejre det så meget jeg nu kunne. Jeg fandt min lille midsommerstang frem (den i papir som I kan se på billedet) og bagte en jordbærtærte – noget som vi altid har spist til midsommaraften i min familie.

Egentlig havde jeg set en hyggelig kaffepause med tærte udenfor i solskin fremfor mig, men da det bare blev ved og ved at regne opgav jeg tanken og besluttede mig for at midsommerafton/jordbærtærte indenfor altså også er hyggeligt!

For dem der følger mig på Facebook eller Twitter, viste jeg fredag eftermiddag et billede behind the scene, når jeg var i gang og bagte kagen. Flere skrev tilbage og spurgte efter opskriften – og nu når jeg skal fortælle den skammer jeg mig. For ved I hvad – jeg har snydt. Jeg har betalt 23 kroner i Netto for sådan en færdiglavet industribagt sandkage i tre dele, som jeg brugt. Jeg skulle gerne fortælle mange forskellige undskylder for jer, fordi jeg synes det er så pinligt, men hvis jeg i stedet skal holde mig til sandheden så er den at jeg synes at en sandkage simpelthen er for kedelig for at bage selv! Den er så basic, at jeg starter at kede mig allerede inden jeg engang pisket æg og sukker sammen. Og desuden har Samantha og jeg ikke nogen kageform. Så hvis I skal lave jordbærtærte á la Frk. Kræsen har I brug for tre ting, nemlig en kage, jordbær og flødeskum. Sådan.


Start med at vask og rens jordbærren. Piske siden fløden, ret hårdt. Jeg har først blendede jordbær på, og siden flødeskum. Hvis man starter med jordbæren, så synes jeg nemlig at saften lidt nemmre kan rinde ned i kagen, så den bliver lidt mere blød i det. Gør det samme mellem både del et og del to af kagen.


Læg låget på, og smid flødeskum både på og rundt om kagen. Det kan aldrig blive for meget her! Pynte siden kagen med jordbær. Eller med andre bær også – hvis du vil det. Min jordbærtærte bliver altid en identisk kopi af den min mor altid laver, for sådan skal den bære se ud. Ellers er det jo ikke en midsommartærte!

Hvis I rigtigt skal være svenske i det, så skal I også ha blomster i håret når I spiser. Jeg fandt to blomster, og tænkte at det måde da være bedre end ingenting. God fornøjelse!

Måske er det her også noget for dig?

 • Sacha
  24. juni 2012 at 21:09

  Det er helt i orden at springe over hvor gærdet er lavest (håber du forstå denne danske vending).

  Hvis man har lyst til kage her og nu, er det helt i orden – eller man synes at man har bedre ting at bruge sin tid på ;p

  • Linn
   25. juni 2012 at 7:00

   Haha, jeg forstår godt, og er glad for at det er sådan det er 🙂

 • Marian N. Larsen
  24. juni 2012 at 19:03

  Det er ok at snyde selvom man er madblogger 😉 Vi er jo stadig bare mennesker! Din jordbær-kage ser himmelsk ud. Den vi fik til midsommarafton var HIMMELSK også. Mums!

  • Linn
   25. juni 2012 at 6:59

   Dejligt at høre, at I havde en dejlig midsommar i Sverige 🙂

 • Nanna Kirstine
  24. juni 2012 at 17:08

  Hehe: "Sandkage i tre dele", sødt.. Vi kalder det nu bare lagkagebunde. 🙂

  • Linn
   25. juni 2012 at 6:59

   Haha… Det var vist også en lidt nemmere måde at sige det på 🙂

 • Anneli
  24. juni 2012 at 12:45

  Mmmm mums! Men det er vel en kage (tårta) og ikke en tærte (paj)?

  • Linn
   24. juni 2012 at 13:11

   Nja, tæt på. Jeg laver det til ugens svenske ord i morgen, for I har helt ret i at det er lidt forvirrende lige pludseligt 🙂

 • Anonym
  24. juni 2012 at 12:25

  Hm, er den svenske definition af en tærte anderledes end den danske? Det du har lavet kalder vi her en lagkage 🙂

  • Linn
   24. juni 2012 at 13:11

   Haha – ja, det er den. Jeg smider lige tærte på som ugens svenske ord i morgen – så du kan få en forklaring 🙂

 • monsterscircus
  24. juni 2012 at 12:15

  Hvor er det smuk, snyd eller ej. Og jordbærerne, flødeskummet og selskabet trak vel niveauet på kagen en hel del op! Og cool midsommer stang i pap, hi hi skæg detalje 🙂 ha en dejlig dag!

  • Linn
   24. juni 2012 at 13:10

   Tak. Og i lige måde!