Søde tilbehør

Opskrift: Dadelbars med chokolade

Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da jeg kom på arbejde i mandags, stod der en kage i køkkenet. På et papir ved siden af den stod det “sukkerfri!!!”, og der var altså en del tilbage. At skrive ud at en kage er sukkerfri er ikke nogen god idé inde på mit arbejde, hvis man vil få den spist hurtigt. Der er mottoet snarere “jo mere smør, jo bedre”.

Under eftermiddagen overhørte jeg en samtale mellem to kollegeor. “Det må være Linn der har bagt den” sagte den første. “Linn? Du er da helt gal på den. Linn ville aldrig bage noget sukkerfrit” sagte kollega to og råbte over kontoret. “Liiiinn? Du bager vel ikke kager uden sukker?”. Det var ikke mig der bagt den, og jeg grinte lidt ad deres diskussion. For jeg bager altså også ting uden almindeligt sukker nogle gange. Det hele er jo ikke lagkage med ekstra smør.

Til gengæld må jeg vel hellere indrømme, at det som tæller som “lidt sundere” i mit køkken, nok stadigvæk ikke er så sundt i de rigtigt sunde personers køkken. Som de her dadelbars fx. Jeg synes altså at jeg bevæget mig over i noget meget sundere end meget andet man kan finde her inde. Selvom de består af ekstra alt som er godt, og er ugens bedste kaffesnack!

Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen Opskrift: Dadelbars med chokolade | Frk. Kræsen

Dadelbars med chokolade

Serves: cirka 10 stk.
Cooking Time: 20 minutter + 2 timer i køleskab

Ingredients

 • 125 g dadler
 • 100 g tørrede abrikoser
 • 100 g kokosmel
 • 1 nip salt
 • 2 spsk. kakao
 • 2 spsk. kokosolie
 • 50 g chokolade

Instructions

1

Bland alt i en blender.

2

Blend.

3

Form bars af dejen og sæt i køleskab.

4

Smelt chokolade og kom på toppen.

5

Opbevar i køleskab.

Måske er det her også noget for dig?

 • Emma
  6. februar 2019 at 18:49

  Ved du hvor længe de kan holde sig?

  • Linn
   7. februar 2019 at 9:22

   De kan i hvert fald fint holde sig en uge i køleskab. Måske også to, hvis du opbevarer dem i en god dåse med låg.

 • Caja Petersen
  8. november 2013 at 17:39

  Kan man bruge andet end kokosolie? 🙂

  • Linn
   10. november 2013 at 12:52

   Hej Caja – undskyld mit langsomme svar. Men ja, du kan sagtens bruge andet, fx. olivenolie. Det har jeg i hvert fald prøvet når jeg ikke havde kokosolie hjemme, og det virkede fint 🙂

 • Janni Janaina Kristensen
  6. oktober 2013 at 8:06

  Lækker blog!

  Hvad hedder den skrifttype , du bruger på dine billeder?

  xx Janni xx
  http://jannijanainakristensen.blogspot.dk/

  • Linn
   6. oktober 2013 at 12:44

   Tak! Fonten hedder head of sean, jeg tror den findes på dafont.