Brød

Opskrift: Boller med oliven og løg

Opskrift: Boller med oliven og løg | Frk. KræsenOpskrift: Boller med oliven og løg | Frk. KræsenOpskrift: Boller med oliven og løg | Frk. KræsenOpskrift: Boller med oliven og løg | Frk. Kræsen

For et par dage siden kom min ven Lasse over til mit blå kollegiekøkken for at spise aftensmad. Det var solsken både indenfor og udenfor, så jeg besluttede mig for at lave mad, der smagte af sommer. Salat, marineret kylling og hjemmebagt brød. Små boller med oliven og løg, for at være mere præcis.

Opskrift: Boller med oliven og løg (cirka 18 stk.)

250 g hvedemel
75 g smør
35 g gær
10-15 grønne oliven (eller sorte, hvis det nu er det du er til)
1 gul løg
lidt salt
1,5 dl mælk
1 æg til pensling

Starte med at opløse gæren i lidt lun mælk. Smelt smørret og smid i. Hakke løg og oliven. Kom løg, oliven og resten af ingredienserne i. Når du har æltet dejen, så rul den ud, så den er sådan cirka tre cm tyk. Jeg brugte et champagneglas til at trykke mine boller ud – lidt for at det er sådan en god størrelse, og lidt for at det ikke er så tit vi drikker champagne på mit køkken – så noget skal de jo bruges til! Hæv bollerne 30 minutter, pensle dem med lidt sammenpisket æg, og ha dem i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter. Enjoy!

Måske er det her også noget for dig?

 • Linn
  23. oktober 2011 at 11:38

  @Heidi: Hvor er du sød – tak for den dejlige kommentar! Håber at du vil følge med videre også! 🙂

 • Heidi
  21. oktober 2011 at 11:18

  Sikke en vidunderlig blog du har her! :O) Har kigget lidt rundt i dine opskrifter, og det ser jo bare vildt lækkert ud og sikke nogle skønne billeder, du tager – virkelig inspirerende og tænderne løber jo helt i vand ;O)

 • Linn
  14. juli 2011 at 9:33

  De fik nemlig en meget fin form, selvom de blev lille. Men så må man jo bare finde den rigtige størrelse på glas!

 • Ann-Christine
  14. juli 2011 at 7:21

  De ser gode ud, og jeg synes det er en fin ide at prikke bollerne ud med champagneglas. Det skal prøves af, for de får da en fin størrelse og form.
  Jeg elsker olivenbrød, uhm