Måltider Opskrifter Samarbejde

Opskrift: Rejer og sommergrønt i rispapir

3. juli 2014

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Opskrift: Rejer i rispapir

Sidste torsdag, da jeg kom hjem fra arbejde, stod der en grå kasse uden for vores dør i opgangen. Den var fra Jacobsen, og de havde sendt den, fordi de ville vise frem sin nye øl, Jacobsen Velvet, som i følge papiret der fulgte med er en lækker sommerøl.

I kassen var det også en opskrift på rispapir med rejer, spisepinder og lidt blandede småting – for rispapir med fyld var i følge papiret perfekt til den udvalgte øllen. “Lækkert”, tænkte jeg, satte øllen i køleskabet og kassen i et hjørne på mit værelse og glemte efterfølgende alt om det.

I går da vi spiste frokost på arbejde, hentede Thomas, som jeg deler kontor med, mad fra en lille vietnamesisk take away. Inden han gav sig i kast med en lækker sandvich, delte han og hans kollega en omgang risruller med rejer. “Lækkert” tænkte jeg (igen), sendte en sms til M og spurgte, hvis vi ikke skulle bruge rejerne, Skagenfood sendt mig i sidste uge, sammen med øllen fra Jacobsen og spise rejer og sommergrønt i rispapir til aftensmad. Jeg fik lynhurtigt et ja tilbage, og så var det besluttet.

Opskrift:
Rispapir
Risnudler
Rejer
Grøntsager (f.eks. agurk, avocado, gulerødder, forårsløg og radisser)
Sesamfrø
Soya
1 chili
5-7 cm ingefær

Snit grøntsagerne og læg op på fad. Tilbered risnudlerne, og læg dem og rejerne op på fad. Hak chilien fint, rev ingefær fint og bland sammen begge dele med soya.

Fyld en skål med koldt vand, og læg rispapiren, en ad gangen, i skålen i nogle minutter. Spred ud rispapiret på din tallerken, og læg risnudler, rejer, grøntsager, sesamfrø og soya-blanding på, inden du pakker dem sammen og spiser.

Du kan bruge hvad som helst som fyld. Faktisk er rispapir en fantastisk “stop spild af mad”-omgang, fordi du i princippet kan tage alle rester og triste grøntsager, du har tilbage i køleskabet og proppe ned i et rispapir. På med lidt soya og så har du en lækker måltid.

Foto: Linn Katarina Grubbström / Frk. Kræsen

Måske er det her også noget for dig?

6 kommentarer

 • Reply Anonym 3. juli 2014 at 13:41

  God ide med rispapir og grøntsager. Skal prøves.
  Men kan du måske hjællpe lidt her. Hvor får man de lækreste grøntsager i Kbh.?
  Gulerødder er jo fx ikke bare gulerødder, som man får dem i fx Kvickly…
  Hilsen Den smådesperate vegetar

  • Reply Linn 3. juli 2014 at 15:45

   I løbet af sommeren køber jeg meget grøntsager uden for Torvehallerne. Det kan godt være, nogle siger det er lidt dyrt, men det synes jeg ikke det er. Så det må være mit bedste bud.

   Et andet alternativ kan jo være at gå med i Kbhs Fødevarefælleskab 🙂

 • Reply Caroline Madsen 3. juli 2014 at 20:26

  Rispapir lyder lækker og et sundt alternativ. Alligevel er jeg ret kritisk over for rispapir. Hvordan smager det? Er det svær at arbejde med?

  • Reply Linn 4. juli 2014 at 8:09

   Det smager ikke af noget, det holder kun sammen på fyldet. Har du smagt risnudler? Det smager på samme måde – af ingenting 🙂 Jeg synes ikke, det er så svært at arbejde med, men det kan måske godt være det bliver lidt huller i de første man laver. Så må man bare spise dem med kniv og gaffel i stedet.

 • Reply natascha 21. januar 2016 at 17:39

  Hej
  Skal rispair steges eller noget andet
  Eller spiser man dem bare når de rullert ?

  • Reply Linn 21. januar 2016 at 17:42

   De skal ikke steges eller noget andet i den stil – de skal bare lægges i vand, så de bliver bløde, inden du ruller dem sammen. Og så spiser man dem “rå”. Det smager godt 🙂

  Skriv en kommentar