Ikke kategoriseret

Ugens svenske ord #2

Ugens svenske ord | Frk. Kræsen

Att vispa (Sve) = At piske (Dk)
Att piska (Sve) = At slå med en pisk/at give nogen smæk

Første gang, på et kollegiekøkken i Århus, jeg blev spurgt om at “piske dejen”, blev jeg forvirret. Blev jeg spurgt om at… slå den? Da jeg fik stukket et piskeris (en visp) i hånden, blev det hele lidt nemmere at forstå. Jeg skulle jo kun vispa den. Godt nok.

Måske er det her også noget for dig?

 • verrueckteshuhn
  16. januar 2014 at 10:18

  Ha ha, det er altid sjovt med nogle små interskandinaviske misforståelser 🙂 Da jeg spurgte efter en kastrull på kollegiet, var det slet ingen der kunde hjælpe mig. Men har fået at vide at det findes så noget som en kasserolle på dansk. Så måske, med lidt fantasi… 🙂

  • Linn
   17. januar 2014 at 7:45

   Ahh, den har jeg også prøvet. Det er et sjov ord!