Måltider

Opskrift: Risotto med rejer og asparges

Opskrift: Risotto med rejer | Frk. KræsenOpskrift: Risotto med rejer | Frk. Kræsen Opskrift: Risotto med rejer | Frk. Kræsen Opskrift: Risotto med rejer | Frk. Kræsen Opskrift: Risotto med rejer | Frk. Kræsen Opskrift: Risotto med rejer | Frk. Kræsen

Her har været lidt stille for tiden. Det skyldes laaaange arbejdsuger her i november. Når alle timer mellem 8 på morgonen og 8 på aftenen er fulde af arbejdsopgaver, har jeg kun plads til træning, mad og en smule kærestetid efterfølgende. Lige for tiden laver jeg opskrifter til nogle bagevideos, jeg skal lave for en virksomhed. Det er spændende.

For at her ikke skal være helt stille, har jeg fundet et gammel indlæg frem i arkivet. Jeg skrev det i august, da M og jeg var i sommerhus. Men så glemte jeg publicere det og fandt det for et par uger siden. Billederne er taget i et sommerhus i Nordjylland, som vi lånte en weekend. Det var nogle dejlige afslappende dage, hvor den her risotto stod på menuen efter en dag på stranden.

Opskrift:
2 spsk. smør/olie
2 forårsløg
1,5 dl risottoris (eller grødris, hvis du er på SU)
1,5 dl vin
5 dl vand
1 stk. grøntsagsbulliong
10 asparges
1 dl rejer
Parmesanost
Salt og peber

Hak løgen. Steg den i lidt smør. Hæld i risen og rør rundt i 30 sekunder, inden du hælder på vin. Bland bulliongen i vand og hæld på din ris lidt ad gangen de kommende 20 minutter. Stå tæt på og husk at røre ordentlig rundt.

Knæk aspargesen i bunden, så at den sidste cm forsvinder. Skær siden resten i mindre stykker. Blanchere den hurtigt, inden du rører ned den i risottoen.

Når din risotto næsten er færdig (der er ikke en magisk formel, du bliver nødt til at smage på den og se, hvis du kan lide den, eller hvis den skal blive blødere) kan du røre i rejer, reven parmesanost og smage til med salt og peber.

Server med en grøn sallat. Velbekomme!


Her er andre gode opskrifter på risotto:
Risotto med knoldselleri
Vegetarisk risotto med rødbeder og gedeost
Risotto med svampe og grønkål

Måske er det her også noget for dig?