Suppe

Opskrift: Kartoffelsuppe med citron og timian

Opskrift: Kartoffelsuppe med citron og timian | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Da jeg var hjemme hos mine forældre for et par uger siden, sendte jeg min far for at købe ind til frokost. Jeg havde planlagt, at jeg skulle lave græskarsuppe. For at være på den sikre side, havde jeg googlet både butternut og hokkaido. Vist ham billeder. Forklaret, at det var en af de to, han skulle købe i supermarkedet. Alt for at sikre, at han ikke ville komme hjem med et stort Halloween-græskar bag på cyklen.

Jeg følte mig rimelig sikker på, at det hele skulle lykkes. Indtil min far ringede hjem og fortalte, at nu havde han altså været i to supermarkeder. Ingen af dem havde hverken butternut, hokkaido eller Halloween-græskar. I følge personalen var vi for tidligt på den. På landet i Sverige findes der ikke græskar i supermarkedet i september (?!?).

Da Plan A mislykkedes, måtte jeg tænke lidt hurtigt. Plan B blev en kartoffelsuppe.

“Køb et halvt kilo kartofler og en øko-citron med hjem,” sagde jeg til min far i telefonen. For en enkel kartoffelsuppe findes der heldigvis altid ingredienser til. Også i Sverige.

3 fif til kartoffelsuppe
✔ Jeg prøver at undgå for faste kartofler, når jeg laver kartoffelsuppe. Store kartofler er tit bedre end nye sommerkartofler.
✔ Er kartoflerne rene, kan du sagtens bare vaske dem og springe over at fjerne skallen.
✔ Smag dig frem til den perfekte konsistens på suppen. Kartoffelsuppe bliver nemt lidt tyk, hvis den står og simrer på spisen. Kom evt. lidt ekstra vand i, hvis den bliver for tyk.

Opskrift: Kartoffelsuppe med citron og timian | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsuppe med citron og timian | Frk. Kræsen Opskrift: Kartoffelsuppe med citron og timian | Frk. Kræsen

Kartoffelsuppe med citron og timian

Serves: 4 personer
Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

 • 1 spsk. olie
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 5 kviste timian
 • 500 g kartofler
 • 1 terning grøntsagsbouillon
 • 6,5 dl vand
 • 2,5 dl madlavningsfløde
 • 1 økologisk citron
 • 2 tsk. salt
 • 1 nip peber

Instructions

1

Hak løg, hvidløg og timian. Kom i en gryde med lidt olie i 2 minutter.

2

Skær kartoflerne i store tern. Kom i gryden. Steg i 2 minutter.

3

Kom grøntsagsbouillon i gryden. Hæld i vand.

4

Kog under låg til kartoflerne er bløde (cirka 15 minutter).

5

Blend suppen.

6

Kom fløde, citronsaft og citronskal i suppen. Bland sammen.

7

Smag til med salt og peber.

Måske er det her også noget for dig?