Is

Opskrift: Ananas- og citronis

Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen Opskrift: Is med ananas og citron | Frk. Kræsen

Jeg er gået helt bananas (eller anananas, hvis det skal passe til den her opskrift) med hjemmelavet is for tiden. Jeg vil prøve alle mulige smager, men “desværre” er vores fryser så lille, at vi er nødt til at spise op den første smag, inden jeg kan lave en anden smag og fylde den med. Totalt yndlinsproblem!

Den seneste is jeg gav mig i kast med var den her – en flødeis med ananas og citron. Jeg ville egentlig lave en copycat af en ananas- og ingefæris som M og jeg fik i Rom i marts, men jeg kom ikke en gang tæt på. I stedet smagte det dejligt at ananas og citron – så opskriften må komme på bloggen alligevel. Held i is-uheldet, må man sige!

Opskrift: Ananas- og citronis

2 æg
0, 5 dl sukker
2 dl fløde
2 dl naturel yoghurt
1 ananas
5 cm ingefær
2 øko-citroner

Start med at del æggene, med hviderne i en skål og blommerne i en skål. Hæld halvdelen af sukkeret i skålen med blommerne og pisk med piskeris. Pisk fløde i en anden skål. Når det er blevet stort rør du i yoghurten. Rør ned fløde-yoghurten-blandingen i blomme-skålen.

Skræl og blend ananasen. Rev ingefæren og rør i. Brug skallet fra de to øko-citroner og pres saften i ananasblandingen. Rør ned frugtblandingen i blomme-flødeblandingen.

Afslut med at pisk æggehvide og resten af sukkeret hårdt i en skål. Vend ned det i den anden blandingen. Kør på ismaskin og opbevar i fryseren. Mums!

Måske er det her også noget for dig?