Opskrifter/ Søde tilbehør

Nem, nemmere, blommekompott!

blommekompott-1 blommekompott-2 blommekompott-3 blommekompott-4 blommekompott-5 blommekompott-6 blommekompott-7

I min forældrers have står der et blommetræd. Det er først de sidste par år som de har startet at give meget frugt og i år har det været fuldt af blommer i flere uger nu.

Hver gang jeg har været hjemme i løbet af sommeren har jeg gået ud og passet på træet lidt. Jeg har renset væk dårlige blommer, tjekket at det ser fint ud, plukket dem der er færdige og ikke mindst – lavet store planer på hvad jeg skal lave med disse mængder af blommer!

Desværre er jeg ikke ensom om at være vild med mine forældrers blommetræ. Det er hvepsene nemlig også. Da jeg var hjemme sidst og skulle plukke opdagede jeg at hvepsene startet at spise på i hvert fald en tredjedel af alle vores blommer. Tale om frustrerende. Ikke mindst skulle man ha store handsker på når man plukkede dem, uden man skulle desuden tage hensyn til at de ikke var lige… ja, ikke lige så lækre at bare tage en bid af.

Men, bare fordi et dyr har spist lidt af blommerne betyder det jo ikke at jeg ikke kan lave noget med dem. Derfor prøvede jeg bevidst at samle alle blommer som blevet spist på, for at lave blommekompott af dem.

Sidste uge var jeg nede på Grød i Jægersborggade og fik flerkornsgrød med blommekompott, skyr og mandler til morgenmad – og I kan tro det smagte godt. Så godt, at jeg tænkte at jeg ville give mig i kast med at lave blommekompott selv.

Du har brug for følgende når du skal lave blommekompott:

1 kg blommer
4 dl vand
2 dl sukker
1 tsk. presset citron

Skær væk skallet af blommerne og også det hvepsene spist, hvis du bruger lidt “dårlige” blommer. Koge langsomt vand og sukker sammen, inden du lægger ned blommerne i blandingen. Rør rundt og lad det koge på lav varme, så at du ikke koger blommerne fuldstændigt i stykker. Afslut med at røre ned lidt citronsaft, inden du lyder det blive koldt.

Hvis man vil ha sin kompott mere tyk, skal man bare bruge mindre vand.

Måske er det her også noget for dig?

 • Queen of Kammebornia
  6. september 2012 at 17:12

  Vad gott det ser ut och vilka vackra bilder! Jag tycker så mycket om plommon, vi måste nog plantera ett träd! Äppelträd har vi hur många som helst.

  • Linn
   7. september 2012 at 6:37

   Äppelträd är ju också hur fint som helst. Fast om jag fick bestämma skulle det finnas alla möjliga sorters frukter och bär i allas trädgårdar…

 • The Person
  6. september 2012 at 8:30

  Du kan putte et stort net over træet, så hvepse og fugle ikke spiser af blommerne

  • Linn
   6. september 2012 at 9:33

   Ohh, jeg ved ikke. Så er det jo slet ikke så flot at kigge på? Jeg tror vist også at jeg vil kunne kigge på det, og tænke at "det er et smukt træ". Eller – det tror jeg i hvert fald min mor og far der kigger på det hver dag vil kunne tænke. Men jo – ellers er det en rigtigt fin idé 🙂