Is

Opskrift: Lakridsis

Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Når temperaturen viser over 25 grader endnu en dag, så smiler jeg. Jeg elsker simpelthen det her vejr! Men at finde på lækker mad, synes jeg dog er lidt svært. Mest af alt vil jeg spise mozzarella, brød og oliven hver eneste aften. Og så hindbær til dessert. Det virker ikke helt, men lysten af stå i et køkken forsvinder, når jeg kan være udenfor.

I søndags tog jeg mig i hvert fald sammen, og besluttede mig for at lave noget koldt. For nogle uger siden prøvede jeg at lave en lakridsis, som ikke sat helt i skabet. Den besluttede jeg mig for at lave en ny version af, fordi jeg havde et ret tydeligt billede af hvad der manglede. Så søndag blev en isdag, med lækker lakridsis, en god veninde og hendes datter på besøg og så var isen slut.

(Opskriften giver cirka 6 portioner.)

Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen Opskrift: Lakridsis | Frk. Kræsen

Lakridsis

Serves: 6 portioner
Cooking Time: 1 time + 1 døgn i fryseren

Ingredients

 • 4 dl piskefløde
 • 2 dl mælk
 • 15-20 g lakridspulver
 • 8 æggeblommer
 • 80 g rørsukker
 • Lidt lakridssirup

Instructions

1

Pisk lakridspulver, rørsukker og æggeblommer luftigt.

2

Pisk fløden.

3

Rør i mælken i fløden.

4

Rør i æggeblommerne med lakrids i flødeskummet.

5

Sæt blandingen i køleskab i en time. Kør den derefter til is i en ismaskine.

6

Sæt isen i fryseren. Server med lakridssirup.

 

Måske er det her også noget for dig?

 • Anonym
  14. august 2013 at 13:53

  Hej Linn

  syntes alle laver is, det har jeg virkelig også lyst til. Må jeg spørge hvilken ismaskine du bruger? og er du glad for den?

  Mvh. Susanne

  • Linn
   15. august 2013 at 11:07

   Jeg er enig – alle laver is lige for tiden! Men det er nu også meget lækkert 🙂 Faktisk er ismaskinen jeg bruger min kærestes, og jeg aner ikke hvilken modell det er. Jeg tjekker lige, og vender tilbage til dig – for jeg er meget glad for den.