Konfekt

Opskrift: Karameller med ingefær

Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

For nogle uger siden fandt jeg en opskrift på ingefærkarameller. Jeg tænkte at det var lidt for tidligt, at ingefærkarameller måske ville minde for meget om jul, så jeg lad være med at lave nogle. Indtil i weekenden, hvor jeg ikke kunne vente mere.

Jeg kogte en stor omgang, som jeg prøvede at få både min roomie Sam og M at smage. Sam kunne lige overtales, men fortalte mig allerede inden hun smagt at for meget ingefær måske ikke lige var hende. M startede med at sige at ingefærkarameller da slet ikke lyd godt, da jeg fortalte ham om dem. Ihh! Hvordan kan man ikke synes at det lyder fantastisk?

Trods at de begge to var skeptiske, spiste de begge to op den karamell de fik. Og jeg hørte altså ikke noget brok bagefter, så de må være et godt tegn. Selv synes jeg at de smager outstanding godt, og spiser så mange at jeg næsten får ondt i maven…

Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen Opskrift: Karameller med ingefær | Frk. Kræsen

Karameller med ingefær

Serves: cirka 20 stk.
Cooking Time: 20 minutter + 2 timer i køleskab

Ingredients

  • 4 dl sukker
  • 2 dl brun farin
  • 1 dl sirup
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. stødt ingefær

Instructions

1

Rør sammen alle ingredienser i en gryde. Lad koge.

2

Kog indtil blandingen klarer "kugle-testen". Hæld koldt vand i et krus eller en skål. Hæld en smule karamell i vandet. Kan du forme det til en kugle med to fingre, har det kogt længe nok. Hvis ikke, skal det komme lidt længere.

3

Hæld dejen i en brødform med bagepapir. Lad det blive koldt.

4

Skær i stykker, når karamellen er blevet hård og kold.

5

Opbevar i køleskab.

Måske er det her også noget for dig?