Grød

Opskrift: Grød med blåbær og kokosmælk

Opskrift: Grød med blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med blåbær | Frk. Kræsen Opskrift: Grød med blåbær | Frk. Kræsen

Modsat mange andre, så føler jeg ikke et træng efter sunde ting her i januar. Jeg har spist sundt hele julen, husket ekstra meget salat og næsten ikke spist nogle kager. I stedet har jeg lyst at gøre januar til en måned, hvor jeg tænker lidt ekstra på mig selv (juleljusen er jo nede, pyntet er væk fra gaderne og det er MØRKT!).

Januar og det her år skal også blive måneden og året, hvor jeg prøver nye ting i køkkenet. Faktisk har jeg en lang liste på ting, jeg vil prøve i 2014. Jeg vil endelig lære at bage det perfekte rugbørd, jeg vil lave egen pølse, jeg vil give mig i kast med oksetatar. Listen er laaaang og jeg glæder mig.

Den her grød var starten på min forkælelse-januar. Jeg har piftet min havregrynsgrød op med lidt kokosmælk og havregryn, en dejligt (lilla) morgenmad.

 

Grød med blåbær og kokosmælk

Serves: 1 person
Cooking Time: 15 minutter

Ingredients

 • 1 dl havregryn
 • 1 dl vand
 • 0,5 dl kokosmælk
 • 0,5 dl mælk
 • 1 spsk. frø (valgfrit)
 • 0,5 tsk salt
 • 0,5 tsk honning
 • 1,5 dl frosne blåbær
 • 1 knivspids kardemomme

Instructions

1

Hæld havregryn, vand, kokosmælk, mælk, frø, salt, kardemomme og halvdelen af blåbærrene i en gryde.

2

Kog til en grød.

3

Hæld resten af blåbærrene og honningen i en skål og sæt i mikroen i 20 sekunder, så det lige tørrer op.

4

Hæld grøden i en skål og top med blåbærblandningen.

5

Server evt. med lidt ekstra mælk.

Måske er det her også noget for dig?

 • alex
  10. april 2014 at 21:46

  Lyder vildt lækkert!

  Lavede den sidste med kokoscreme, gjorde det "naturligt" sødere 🙂
  http://www.mixmeister.dk/coco-lopez-kokoscreme-425-g.html

 • Helle
  5. januar 2014 at 18:01

  Mums, det lyder lækkert og sundt – lige hvad man har brug for i januar 🙂

  • Linn
   6. januar 2014 at 13:26

   En god kombination, helt klart!

 • Marian N. Larsen
  5. januar 2014 at 15:42

  den grød lyder både toplækker og er smuk lilla!

  • Linn
   6. januar 2014 at 13:26

   Haha, ja – den blev godt nok lilla 🙂

 • Sofie
  5. januar 2014 at 13:20

  Sikke en smuk farve den får. Opskriften er hermed gemt og jeg glæder mig til at afprøve den en dag 🙂

  • Linn
   6. januar 2014 at 13:26

   Ja, det er virkelig en farverig portion morgenmad, det må man altså sige 🙂

 • Nadja
  5. januar 2014 at 12:55

  De t lyder vildt lækkert! Jeg er meget enig i din holdning til januar-måneden. Der er alt for meget fokus på slankekure og spareplaner, der er nok også derfor, der er så mange, som hader januar.. 🙂

  • Linn
   6. januar 2014 at 13:25

   Godt at høre at vi er to der synes det samme! 🙂