Opskrifter

Opskrift: Marinade til kylling

Opskrift: Kyllingemarinade | Frk. KræsenOpskrift: Kyllingemarinade | Frk. KræsenOpskrift: Kyllingemarinade | Frk. KræsenOpskrift: Kyllingemarinade | Frk. Kræsen

I dag har jeg afholdt middagen for tre drenge fra mit kollegium. En af delene bestod af marineret kylling.

Hvis du har lyst at bruge marinaden som jeg brugte (og fandt i BoligLiv) så har du brug for:
2 tsk. peberkorn
1 spsk. korianderfrø
1 spsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager
2 tsk. flagesalt
Cirka 500 g kyllingefilet
3 spsk. olie

Fordi at jeg bor på et kollegium, synes jeg at hele marinaden var lidt af en udfordring. For det første, så var det kun salt og peber der faktisk eksisterede i vores krydderier-skab. Der kan man ellers mest finde ekstra store pakker af karry og oregano. Så jeg købte nogle forskellige ting. Men så kom næste problem – at alle tørre krydderier skulle stødes i en morter. Hvad kollegiekøkken ejer egentlig en morter? Ikke vores i hvert fald! Så også her måde jeg gå på kompromis. En del krydderier brugte jeg i stødt format (og var selvfølgelig nødt til at tænke om mængden) og en del prøvede jeg desperat at stødte sammen med en træ-ske. Man tager jo hvad man haver, som det så pænt hedder!

Nuvel – når man endelig synes at man har fået sine krydderier på plads, blander man dem sammen med olie og kylling i en plastikpose. Marinaden skal nemlig stå i mindst fire timer.

Når det så bliver aften og tid til at spise, skal du bare stege din kylling som du plejer at gøre.

Måske er det her også noget for dig?

 • Linn
  26. august 2011 at 15:47

  @Birthe: Godt at høre, fra en madblogger-ekspert som dig 😉

  @Xenia: Ohh, hvor smart! Det ville jeg aldrig ha tænkt på selv. Det skal jeg da helt sikkert prøve at finde så! Tak!

  @Marian: Haha, nå ja – de kommer jo fra Urtekram. Jeg kan godt lide dem, fordi at de også ser pæne ud, og ikke kun giver god smag. Og i min verden er begge to næsten lige så vigtige… 🙂

 • Marian N. Larsen
  26. august 2011 at 13:09

  Smukke krydderier fra Urtekram 😉

  Marinaden ser lækker ud! Og ja, en kaffekværn kan anbefales som krydderikværn!

 • Xenia
  26. august 2011 at 11:48

  En billig kaffekværn er faktisk genial til at kværne krydderier (og nødder og andet…). Jeg bruger oftest selv stødte krydderier, men kaffekværnen er helt sikkert en mulighed. Jeg tror man kan få dem til mellem 50 og 100 kr nogle steder 😀

 • Newyorkerbyheart
  26. august 2011 at 10:10

  Ih, hvor ser det godt ud 🙂

  Mange hilsner
  Birthe