Ikke kategoriseret

De fire vinmænd på CPH:DOX (aka. en anmeldelse af Somm)

For en uge siden skrev jeg om The Moo Man, som er en af fem madfilmer ved CPH:DOX, der starter i dag. En anden film som man kan se på CPH:DOX er Somm. Jeg har kigget på filmen, og synes virkelig at den er fin.

Da jeg var afsted på vintur i Frankrig i starten af sommeren, følte jeg mig lige så grøn som nogle af druerne ude på markerne. Nogle gange kunne jeg dufte hindbær og hyldeblomst, andre gange kunne jeg kun dufte…vin. Den absolutte modsætning til mig må være de fire unge mænd, som er hovedpersonerne i Somm. De bruger døgnets 24 timer til at læse, lære, dufte og smage på vin.

Da jeg så filmen, fik jeg lidt den samme følelse, som da jeg læste til eksamen på universitetet. Eneste forskel er, at jeg kun læste op døgnet rundt i en måned, og at de fire vingurglende mænd gør det i et år. Mindst.

Selvom Somm tager mig tilbage til eksamensangst og lange aftener, er jeg vild med den passion filmens hovedpersoner formidler. Blandt vinstokke og hjemmelavede kort over vindistrikter kan jeg virkelig mærke, hvor vildt vigtigt det her er. Jeg kan godt sige nej tak til et glas vin, men jeg er uendelig svag for passionerede mennesker. Sammen er det blevet en spændende, smagfuld vin-cocktail.

Somm vises mandag den 11 november. Læs mere om Somm på CPH:DOX.

Måske er det her også noget for dig?