Suppe

Opskrift: Suppe med laks og safran

Opskrift: Suppe med laks og safran

Klik her for hele opskriften

For et par uger siden fandt jeg en pakke safran i mit køkkenskab. Jeg gætter på, at jeg havde købt lidt for mange pakker i Sverige i december (safran er en del billigere der) og ikke helt fået bagt så mange svenske luciabrød, som jeg havde planlagt.

Jeg er vild med safran, så det er altid en dejlig overraskelse, når jeg finder en pakke ekstra. Det kan jo bruges til så meget! Pasta. Paella. Is. Frozen cheesecake. Jeg kan blive ved, for lige præcis så godt er det. Samtidigt ved jeg, at nogle dansker synes, det er lidt en speciel omgang. Måske fordi de ikke bruger det så tit? Efter alle de luciabrød jeg har spist og bagt, synes jeg, safran og jeg kan finde ud af det ret godt.

Hvis du ikke plejer at eksperimentere med safran i køkkenet, burde den her suppe med laks og safran være et sikkert første kort. Safran passer nemlig rigtigt godt til fisk, og suppen er både cremet og fuld af smag. Og så er det altså et godt alternativ, når man har kørt træt i suppe med diverse rodfrugter, januar er grå, og man trænger til at prøve noget nyt.

Opskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safranOpskrift: Suppe med laks og safran

Suppe med laks og safran

Serves: 4 personer
Cooking Time: 45 minutter

Ingredients

 • 1 skalotteløg
 • 1 fed hvidløg
 • 200 g gulerødder
 • 200 g jordskokker
 • 1 spsk. olivenolie
 • 3 dl hvidvin
 • 3 spsk. Fiskefond
 • 3 dl madlavningsfløde
 • 3 dl vand
 • 10 kviste timian
 • 0,5 g safran
 • 100 g cherrytomater
 • 400 g laks
 • 2 dl creme fraiche
 • 0,5 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber

Instructions

1

Hak løg og hvidløg fint.

2

Skræl og skær gulerødder og jordskokker i 0,5 cm tykke skiver.

3

Steg løg og hvidløg bløde i en pande med olivenolie.

4

Tilsæt fløde, vin, vand og fiskefond.

5

Hak næsten al timian fint (gem lidt til pynt). Tilsæt timian og safran.

6

Tilsæt gulerødder og jordskokker. Lad simre indtil grøntsagerne begynder at blive lidt bløde.

7

Del tomaterne på midten.

8

Skær laksen i tern.

9

Tilsæt tomat, laks og cremefraiche når grøntsagerne næsten er gennemkogte. Kog indtil laksen er færdig, cirka 3-5 minutter.

10

Smag til med salt og peber. Pynt med timian.

Notes

Kan du ikke finde fiskefond, kan du erstatte det med fiskeboullion.

Måske er det her også noget for dig?

 • Gitte Sørensen
  28. januar 2016 at 10:11

  Hvor ser det lækkert ud 🙂 Jeg har købt safran med hjem fra Dubai, så lidt af det skal bruges her. Er safran billig i Sverige?

  • Linn
   28. januar 2016 at 10:16

   Godt at høre, du synes, det ser lækkert ud 🙂 Hmm, billigt er måske lige at sige lidt for meget, men det er i hvert fald billigere end i Danmark. Sidst jeg kiggede i mit danske supermarked kostede en pakke med 0,5 gram 50 kroner, og jeg plejer at købe samme størrelse pakke for 20 svenske kroner i Sverige.

 • Emilie // Valbylille
  27. januar 2016 at 20:26

  Jeg er ret vild med, at du har et safranlager, og bliver helt ærgerlig over, at jeg ikke selv har tænkt på at købe noget med hjem fra mine Sverigesture. Safran er lige så dekadent som champagne på en grå tirsdag, og der burde helt sikkert være mere af begge dele.

  • Linn
   27. januar 2016 at 20:57

   Haha, hvilken fin sammenligning! Og du har jo så ret – der burde være mere af begge dele 🙂