Kager

Opskrift: Bagedysten-Christinas citrontærte med marengs

Opskrift: Citrontærte med marengs | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

Har du set min YouTube-video fra sidste uge? Den handlede om afsnit 5 af ‘Den store bagedyst‘, hvor de havde chokolade-tema. Den første opgave for deltagerne i programmet var at lave egne chokoladebars. Og i min video om programmet konstaterede jeg, at jeg gerne ville smage en fra alle deltagerne. Undtaget en.

Christina havde lavet proteinbars med chokolade. Det så jeg slet ikke pointen med, hvilket man nok ikke var i tvivl om, hvis man kiggede med på min video. Efter at jeg havde lagt videoen på YouTube, fik jeg pludseligt en besked fra Christina. Hun ville bare fortælle mig, at hun altså ikke var helt så sund, som jeg anklagede hende for at være i min video. Og at hun var mindst lige så vild med chokolade, som jeg er. Behøver jeg overhovedet fortælle jer, at jeg fik en smule dårlig samvittighed over min formulering?

Jeg klikkede mig straks videre til Christinas kageblog. Hvis jeg stadigvæk troede, hun mest var til sunde kager, kunne jeg hurtigt se, at der var fløde, sukker og smør i store mængder på hendes blog. Og mange lækre kageopskrifter!

Derfor besluttede jeg mig for at sige undskyld. Og det gør man jo bedst med kage. Så jeg besluttede mig for at bage en af Christinas kager. Valget faldt på en citrontærte med marengs, også kaldet en ‘tarte au citron’. Christina skriver, at det er hendes yndlingstærte, og da hele afsnit 6 af ‘Den store bagedyst’ faktisk handler om yndlingskager, blev det endnu sjovere at teste lykken med citrontærten.

Resultatet smager skønt, og jeg har fået lov af Christina at dele opskriften med jer her. Vil I have flere lækre opskrifter, synes jeg, I skal besøge hendes blog – der ligger også en limetærte med marengs, som jeg snart tror, at jeg bliver nødt til at bage.

3 fif til citrontærte med marengs
✔ Man skal helst arbejde så lidt som muligt med mørdej. Så snart den hænger sammen, kan du lægge den i køleskab. Klistrer den, når du skal rulle den ud, kan du lægge et styk husholdningsfilm under og over.
✔ Sørg for at sølvpapiret dækker både bunden og siderne af kagen, da du bager den de første 15 minutter. Ellers bliver kanten på kagen for mørk i farven.
✔ Lad ikke sukkersirupen til marengs blive kold på pladen, imens du pisker. Så sætter den sig bare fast i gryden. Hold den varm og hæld den i relativt hurtigt. Bliver den alligevel en smule hård, kan du varme den op endnu en gang, så bliver det igen til en fin sirup.

Opskrift: Citrontærte med marengs | Frk. Kræsen Opskrift: Citrontærte med marengs | Frk. KræsenOpskrift: Citrontærte med marengs | Frk. KræsenOpskrift: Citrontærte med marengs | Frk. Kræsen

Citrontærte med marengs

Serves: 1 tærte (cirka 10 personer)
Cooking Time: 3 timer

Ingredients

 • Mørdej:
 • 170 g koldt smør
 • 250 g mel
 • 65 g flormelis
 • 1 nip vaniljepulver
 • 1 nip salt
 • 1 lille æg

 • Citroncreme:
 • 2 øko-citroner
 • 100 g sukker
 • 2 æg
 • 2 æggeblommer
 • 2 dl fløde

 • Marengs
 • 125 g æggehvider
 • 200 g sukker
 • 1 dl vand

Instructions

1

Begyndt med mørdejen. Skær smørret i mindre stykker.

2

Kom smør, mel, flormelis, vaniljepulver og salt i en blender.

3

Blend sammen.

4

Tilsæt 1 æg. Blend hurtigt sammen. Tag evt. dejen op og saml forsigtigt med hænderne.

5

Kom dejen i køleskab i cirka 1 time.

6

Rul dejen ud. Kom den i en tærteform (cirka 25 cm i diameter).

7

Pres dejen på plads i formen. Skær kanterne af med en kniv, og sæt formen i køleskab i 10 minutter.

8

Prik huller i dejen med en gaffel.

9

Kom et lag sølvpapir over tærten. Fyld med tørrede kikærter eller perlebyg.

10

Bag kagen i en forvarmet ovn på 220 grader i 15 minutter.

11

Skrue ovnen ned til 150 grader. Fjern sølvpapiret og kikærterne. Bag i yderligere 10 minutter.

12

Start på citroncremen. Kom sukker, æg, æggeblommer og fløde i en blender.

13

Riv skal fra 1 citron, og kom i blenderen.

14

Skær skallen af citronerne. Skær fileterne ud, og kom i blenderen. Pas på, så der ikke kommer kerner med.

15

Blend sammen.

16

Hæld blandingen i tærteformen.

17

Bag i 30 minutter ved 150 grader. Lad kagen køle ned.

18

Start på marengs. Pisk æggehviderne stive.

19

Bland sukker og vand i en gryde. Kog sammen til en lidt tyk sukkersirup.

20

Tilsæt langsomt siruppen i skålen med æggehviderne, imens du pisker.

21

Pisk videre til du har en sej marengs - cirka 10-15 minutter.

22

Kom marengs i en sprøjtepose.

23

Sprøjt på toppen af den kolde kage.

24

Brænd med en lille gasbrænder.

PS.
Her kan du finde Christinas opskrift på ‘tarte au citron’.

Måske er det her også noget for dig?