Oplevelser

En aften med sukkerchok fra Savannah og Afrika

En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen En sød aften Med Savannah | Frk. Kræsen

En aften i forrige uge var jeg til bloggerevent med Coops afrikanske varemærke Savannah. Eller, for at være mere præcis, så arrangerede jeg en bloggerevent sammen med Coop og Savannah, for en hel masse andre søde bloggere.

Vi havde inviteret, fordi Coop og Savannah rigtigt gerne vil fortælle mere om deres afrikanske produkter. Siden sidste år arbejder Coop med tre udviklingsprojekter i Afrika. De tror på udvikling gennem handel, og hjælper blandt andet små farmere i Afrika med farmertræning, så at de kan producere bedre produkter, lære sig mere om handel og starte at eksportere sine produkter til blandt andet Coops danske butikker.

Aftenen forrige uge stod i de søde sagers tegn. Bloggerne som var med fik halv anden time til at i små hold og sammen med en konditor producere tre desserter. Når tiden var slut, stod der 12 vildt lækre ting på bordet. Alle ting, indholdt selvfølgelig produkter fra Savannah. Lige præcis den her aften fokuserede på Savannahs dessertprodukter, som fx. kaffe, tre sorters chokolade, kakao og vanilje. Men Savannah har også grønsager, kød og fisk i sin serie.

Et spørgsmål som blev stillet flere gange i løbet af aftenen var hvorfor vi egentlig skal handle med Afrika. En af grunderne er, at Afrika udvikles gennem handel. Og i fremtiden, når vi står og ikke kan brødføde hele verdens befolkning, er det super vigtigt, at Afrika og produkterne som produceres der er med.

Alt i alt var det en rigtigt hyggelig aften. Selvom jeg vist havde lidt sukkerchok, da jeg cyklede hjem…

Foto: Bo Ranum Borre Larsen

Måske er det her også noget for dig?