Kager med frugt og bær

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble

5. maj 2017

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen

For et par uger siden var jeg på Sverige-tur. Inden jeg engang havde sagt ordentlig hej til min mor og far, var jeg stormet gennem deres hus for at komme ud i haven på bagsiden. “Hvor skal du?” undrede min mor, der stadigvæk var på vej at tage sine skor af. Fjollet spørgsmål. Jeg skulle selvfølgelig tjekke, hvor langt rabarberen i haven var kommet.

Det var lidt for tidligt og lidt for koldt, til at det kunne blive til en hjemmebagt crumble med hjemmedyrkede rabarber. Og fair nok. Jeg indrømmer, at jeg måske var en anelse optimistisk, da jeg tænkte, det kunne lade sig gøre.

Derfor har rabarberne til årets første rabarbercrumble kommet fra supermarkedet i stedet for. Og selvom hjemmedyrket altid smager bedst, smager den her altså lækkert. For der er altid noget specielt med “årets første”. Uanset hvis det er rabarber, jordbær eller nye kartofler.

3 fif til en god crumble
✔ Jeg bruger samme basisopskrift, hver gang jeg laver crumble. Det betyder, at du godt kan skifte rabarberen ud mod andre bær eller frugt og stadigvæk få en god crumble.
✔ Brug helt koldt smør. På den måde er det nemmere at smuldre dejen. Bruger du lidt for blødt smør, får du en kage-dej i stedet for en crumble-dej.
✔ Skift evt. mandlerne ud mod valnødder eller hasselnødder. Det smager også dejligt.

Andre gode opskrifter med rabarber:
Mini-rabarbertærter med butterdej
Bagte rabarber med kardemommefløde
Rabarbertærte
Rabarberis
 

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Måske er det her også noget for dig?

5 kommentarer

 • Reply Amalie Poulsen 5. maj 2017 at 13:59

  Nyt for mig at putte dej i bunden! Det har jeg aldrig set før, men det skal da prøves.
  Jeg er en af dem, der synes, at dejen er det bedste 🙂

  • Reply Linn 7. maj 2017 at 18:39

   Jeg lover – det er et hit! 🙂

 • Reply Ida Opstrup 1. juni 2017 at 16:43

  Hvor mange personer er kagen til?

  • Reply Linn 1. juni 2017 at 16:46

   Det afhænger lidt, af hvor store stykker man tager. Men cirka 8 personer.

 • Reply Jan 17. juni 2017 at 18:53

  Fantastisk opskrift!

 • Skriv en kommentar