Kager med frugt og bær

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Klik her for hele opskriften

For et par uger siden var jeg på Sverige-tur. Inden jeg engang havde sagt ordentlig hej til min mor og far, var jeg stormet gennem deres hus for at komme ud i haven på bagsiden. “Hvor skal du?” undrede min mor, der stadigvæk var på vej at tage sine skor af. Fjollet spørgsmål. Jeg skulle selvfølgelig tjekke, hvor langt rabarberen i haven var kommet.

Det var lidt for tidligt og lidt for koldt, til at det kunne blive til en hjemmebagt crumble med hjemmedyrkede rabarber. Og fair nok. Jeg indrømmer, at jeg måske var en anelse optimistisk, da jeg tænkte, det kunne lade sig gøre.

Derfor har rabarberne til årets første rabarbercrumble kommet fra supermarkedet i stedet for. Og selvom hjemmedyrket altid smager bedst, smager den her altså lækkert. For der er altid noget specielt med “årets første”. Uanset hvis det er rabarber, jordbær eller nye kartofler.

3 fif til en god crumble
✔ Jeg bruger samme basisopskrift, hver gang jeg laver crumble. Det betyder, at du godt kan skifte rabarberen ud mod andre bær eller frugt og stadigvæk få en god crumble.
✔ Brug helt koldt smør. På den måde er det nemmere at smuldre dejen. Bruger du lidt for blødt smør, får du en kage-dej i stedet for en crumble-dej.
✔ Skift evt. mandlerne ud mod valnødder eller hasselnødder. Det smager også dejligt.

Andre gode opskrifter med rabarber:
Mini-rabarbertærter med butterdej
Bagte rabarber med kardemommefløde
Rabarbertærte
Rabarberis
 

Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen Opskrift: Klassisk rabarbercrumble | Frk. Kræsen

Klassisk rabarbercrumble

Print Recipe
Serves: 1 kage Cooking Time: 1 time

Ingredients

 • 150 g smør
 • 2 dl mel
 • 1 dl havregryn
 • 1,25 dl sukker
 • 250 g rabarber
 • 1 nip vaniljepulver
 • 0,5 dl mandler

Instructions

1

Skær smørret i mindre stykker.

2

Bland mel, havregryn, 1 dl sukker og smør. Smuldr sammen med fingrene.

3

Fordel halvdelen af smuldrene i bunden af en tærteform, 25-30 cm i diameter.

4

Bag ved 200 grader i 8 minutter.

5

Skyl rabarberen og fjern top og bund. Skær i 0,5-1 cm tykke stykker.

6

Bland rabarber, 0, 25 dl sukker og vaniljepulver.

7

Hak mandlerne.

8

Fordel rabarberne i formen.

9

Fordel resten af dejen og mandlerne på toppen.

10

Bag cirka 20 minutter ved 200 grader. Kagen skal blive gylden i farven.

Måske er det her også noget for dig?

13 Kommentarer

 • Svar
  Amalie Poulsen
  5. maj 2017 at 13:59

  Nyt for mig at putte dej i bunden! Det har jeg aldrig set før, men det skal da prøves.
  Jeg er en af dem, der synes, at dejen er det bedste 🙂

  • Svar
   Linn
   7. maj 2017 at 18:39

   Jeg lover – det er et hit! 🙂

 • Svar
  Ida Opstrup
  1. juni 2017 at 16:43

  Hvor mange personer er kagen til?

  • Svar
   Linn
   1. juni 2017 at 16:46

   Det afhænger lidt, af hvor store stykker man tager. Men cirka 8 personer.

 • Svar
  Jan
  17. juni 2017 at 18:53

  Fantastisk opskrift!

 • Svar
  Kirsten J
  29. juni 2017 at 12:50

  Hej Linn, Hvor er det en dejlig måde du viser os opskriften på .. dejlig overskuelig og kagen smager virkelig skønt tak

  • Svar
   Linn
   30. juni 2017 at 10:21

   Tak – dejligt at høre, du kan lide mit setup. Og kagen! 🙂

 • Svar
  Malene
  9. juli 2017 at 20:07

  Jeg vil også gerne lige rose dit setup. Jeg faldt lige over din blog, og det er bestemt ikke sidste gang jeg kigger forbi 🙂 Vil forsøge mig med opskriften her, i næste weekend 🙂

  • Svar
   Linn
   10. juli 2017 at 21:28

   Tak Malene! Jeg bliver så glad for at høre, du kan lide min stil herinde 🙂

 • Svar
  Sekretæren
  14. juli 2017 at 15:07

  Jeg synes også det spændende med dej både øverst og nederst, så det må prøves. Også dejligt med en opskrift, hvor der kun skal bruges 250 g rabarber, da jeg ikke er sikker på, at jeg har så mange modne tilbage 🙂
  Min eneste anke er, at der ikke er mulighed for at printe opskriften ud. Det er desværre blevet mere reglen end undtagelsen på disse opskrifter på nettet. Jeg kan altså bedst lide at have den på et stykke papir.

  • Svar
   Linn
   14. juli 2017 at 16:14

   Jeg håber, du har nok rabarber tilbage til at prøve kagen!

   Jeg har lige lagt til en mulighed for dig at printe opskriften ud. Det er en funktion, jeg arbejder på at få ind på alle opskrifter på bloggen, men jeg har 700 opskrifter i mit arkiv, så det går desværre lidt langsomt med at få en “printer”-version på alle opskrifterne. Men nu har du muligheden at printe den her ud i hvert fald 🙂

 • Svar
  Britta Haghbin
  27. juli 2017 at 14:59

  Hej, dejlig opskrift! Jeg tror, der har sneget sig en lille “tusse” ind – der står rabarber to gange, den sidste gang er det 0,5 dl…..men jeg tror, du mener mandler : )

  • Svar
   Linn
   27. juli 2017 at 18:00

   Du har helt ret – godt, at der er nogen, der er opmærksom, når jeg tydeligvis ikke er det! Tak for hjælpen, jeg har rettet det nu 🙂

  Skriv en kommentar