Pandekager og vafler

Sådan får du spist dine tørre hveder

Lad mig præsentere jer for ‘Hveder 2.0’. En opdateret version, som jeg synes er endnu bedre en originalet. Hveder som french toast!

Jeg ved godt, I måske ikke er helt vilde med idéen. At det er at gå lige over stregen (eller i hvert fald balancere tæt på!) at kritisere en af de mest danske ting, der overhoved findes (jeg kan godt huske, I ikke udelukkende var glade, da jeg kom chokolade i æbleskiverne i december).

Men ved I hvad? Nogen gang har man godt af at prøve nye ting. Og bare fordi bagerne besluttede, at hveder var ‘the shit’ tilbage i 1686, betyder det jo ikke, at vi stadigvæk skal spise dem i det format i dag. Hvis de havde haft french toast den gang, er jeg næsten sikker på, de ville have været enige!

Kan du lide french toast?
Så fald skal du tjekke mine andre opskrifter med french toast ud:
Klassisk french toast
French toast med chokolade

Måske er det her også noget for dig?

2 Kommentarer

 • Svar
  Liza
  13. maj 2017 at 0:21

  Ja, det der er virkelig helligbrøde (undskyld, jeg kunne ikke lade være!). Jeg var heller ikke fan, da du pillede ved æbleskiverne, men her synes jeg, at det egentlig lyder meget lækkert – det er ikke usandsynligt, at det bliver min morgenmad i morgen 🙂
  Dog forstår jeg slet ikke, at du ikke bryder dig om hveder! Det er da en dejlig, saftig, sødlig, kardommefyldt bolle! Hveder minder jo i virkeligheden meget om de svenske luciaboller, bare med kardemomme i stedet for safran og i almindelig bolleform uden de to rosiner. Men dem er der jo nok også mange danskere, der ikke forstår.

  • Svar
   Linn
   13. maj 2017 at 14:36

   Haha, jeg har slet ikke overvejet, at hveder kan minde om luciaboller! Jeg kan godt se, hvor du vil henne, men samtidigt kan jeg jo ikke helt være enig – det ville jo på en eller anden måde være at tale luciabollerne ned 🙂 Men må indrømme, at jeg måske malet mig ind i et hjørne her. Fedt at du vil prøve french toast-modellen i hvert fald!

  Skriv en kommentar