Måltider/ Video

Video-opskrift: 3x kål med topping

For et par uger siden var jeg på tur. Vi var 12 personer, der havde lejet et sommerhus, hvor vi brugte mandag-fredag med at arbejde, brainstorme sjove projekter og drikke rødvin (vi lærte også at lave ballondyr, men det er vist en anden historie…).

Jeg er den, der laver mest mad i vores lille gruppe, så det var måske ikke så overraskende, at jeg stod for opskrifter til aftensmaden. Og ærligt talt, var det nogen af en opgave – for retterne skulle helst være frie fra både gluten, mælk, sukker og diverse animalske produkter – så at alle 12 kunne tåle det meste.

For at ikke gøre en lidt svær opgave endnu sværere, besluttede jeg mig for at go all in på vegansk og vegetarisk mad. Så vi skruede ned for kød og op for… kål! Første aften stod menuen på stegt spidskål med topping, og jeg var spændt på at se, hvilke reaktioner den ret ville frembringe.

Stegt kål med brunet smør var et kæmpe hit. Faktisk så stort et hit at min telefon fredag aften, når alle havde taget hjem, begyndte at vibrere med notifikationer. “Se hvad vi skal have til aftensmad” skrev den første og vedhæftede et billede af stegt spidskål. “Også her” skrev nummer to og tre. Og det er altså lidt fedt.

I den her video deler jeg tre forskellige opskrifter med kål. Jeg elsker kål, og hvis man åbner mit køleskab, ligger der altid et kålhoved og venter. Eller to. Men jeg ved også, at der er mange, der synes, det er svært at få det brugt op. Og det kan de her opskrifter forhåbentlig hjælpe lidt med – så man ikke behøver smide mad ud.

Opskrifterne ligger i beskrivelsen under videoen på YouTube, så klikker du dig derover, kan du finde dem alle sammen. Og hvis du har andre ingredienser, du synes er svære at få brugt op, så læg endelig en kommentar. Jeg kommer gerne med flere forslag og opskrifter!

Måske er det her også noget for dig?

0 kommentarer

Skriv en kommentar